Last news in Fakti

16 Юни, 2023 21:24 2 807 4

Сериозни наводнения в Сърбия

  • сърбия-
  • наводнения-
  • бедствено-
  • положение

Страната се сблъсква с тежко бедственото положение

Сериозни наводнения в Сърбия - 1
Източник: Shutterstock

Сърбия се сблъсква с тежко бедственото положение, причинено от обилните валежи, които наводниха големи части от страната. Лука Чаушич, изпълняващият длъжността началник на отдела за извънредни ситуации и помощник-министър на Сърбия, заяви, цитиран от сръбския ежедневник "Политика", че в момента има 42 предупреждения за извънредни ситуации в различни райони.

От тези предупреждения, пет града и 23 общини са обявили бедствено положение на цялата си територия, докато други 12 общини и два града са в частично бедствено положение. В резултат на това, 55 души са били евакуирани, а специализирани екипи за спасяване и работа по вода от различни региони на страната са ангажирани в действията за спасяване на населението, предаде "Фокус".

Чаушич посочи, че циклонът се е проявил в западната част на Сърбия, засягайки районите Златибор и Моравишка, и по-късно се разпространил в Померания, Бор и Зайчар. Той изрази очакване, че след следващите 24 часа ситуацията ще се успокои, но все още предстоят предизвикателни моменти.

В действията за спасяване на засегнатото население участват и пожарникари-спасители, които изпомпват вода от наводнени домове и съоръжения в няколко града, включително Бор, Лучан, Бойник, Рековац, Владичина Хан, Сокобаня, Смедерево, Свилайнец и Нови Пазар.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лодкаря

    6 3 Отговор
    Правя лодки! Ако скъперника "последния софиянец" развърже мисията, ще му дам лодка дето не потъва ако в нея се качи куха софийска тиква,! С гаранция я давам! Ако пукне, да ходи да търси Михаля!
  • 2 мръсника костов даде нато да бомбардира

    5 3 Отговор
    сърбия - срам ме е от сърбите !

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: