Last news in Fakti

21 Ноември, 2015 18:05 1 329 1

Освободиха 7 от арестуваните при акцията в Сен Дени

  • сен дени-
  • франция-
  • арестувани-
  • терористи

Само хазяинът на нелегалната квартира Джауад Бендауд остава в ареста

Освободиха 7 от арестуваните при акцията в Сен Дени - 1
Снимка АП/БТА

Френската полиция днес освободи седем души, арестувани по време мащабната антитерористична акция в парижкото предградие Сен Дени, заяви прокуратурата на Париж.

Въпреки това Джауад Бендауд - човекът, предоставил на предполагаемия организатор на атентатите от 13 ноември Абделхамид Абауд апартамента, в който той се укри - остава в ареста.

Пет дни след 130 души бяха убити в най-ужасяващия терористичен атентат във Франция, полиция проследи заподозрения за атентатите Абауд до апартамент в Сен Дени, северно от Париж. Източник, близък до разследването заяви пред медиите, че братовчед на Абауд несъзнателно е завел спец частите до апартамента.

Задържането под стража на Бендауд бе продължено с шест дни. Той твърди, че е бил помолен за услуга да настани двама души, които са дошли от Белгия в нелегално зает от него апартамент, но не е знаел, че те са терористи.

Бендауд е криминално проявен. През 2008 г. е осъден на 8 години затвор за побой, довел до смъртта на жертвата. Пуснат е на свобода през 2013 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 йчъю

    1 0 Отговор
    "Бендауд е криминално проявен. През 2008 г. е осъден на 8 години затвор за побой, довел до смъртта на жертвата. Пуснат е на свобода през 2013 г."

    Е ясно, тоя е от "наще" - бутнал е гювеч на ченгелите и се е чупил по български обичай...
Новини по държави: