Last news in Fakti

9 Януари, 2016 09:06 2 520 1

Връщат „Ел Чапо“ в затвора, от който избяга

  • ел чапо-
  • наркобарон-
  • мексико-
  • затвор-
  • хоакин гусман-
  • алтиплано

Хоакин Гусман избяга от затвора Алтиплано през месец юли миналата година

Връщат „Ел Чапо“ в затвора, от който избяга - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Могъщият мексикански наркобарон Хоакин Гусман вчера бе заловен. „Ел Чапо“ ще бъде върнат в затвора Алтиплано, от който избяга през месец юли тази година, съобщи Би Би Си.

Лидерът на наркокартела „Синалоа” успя да се измъкне от затвор с максимално ниво на сигурност, но властите отново успяха да го спипат.

По време на операцията по залавянето му загинаха шест души, включително и един морски пехотинец.

Мексиканският президент Енрике Пена Нието описа операцията и залавянето на Гусман като „победа на върховенството на закона“.

През юли „Ел Чапо“ избяга през дупка в килията си, водеща до тунел с дължина над километър и половина. Мексиканските власти съобщиха, че са разпитани 49 души във връзка с бягството. Министърът на вътрешните работи заяви, че най-вероятно служителите в затвора са помогнали на могъщия наркобос.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 копеле

    0 0 Отговор
    Колко да е могъщ, 15-20 грама олово в главата и е готов, същото се отнася и за нашите мутрагейчета, като пример е - пренесъл се в отвъдното Веселин Стоименов. В България има много за чистене, действайте момчета .
Новини по държави: