26 Януари, 2016 19:18 1 346 1

Стотици твърдят, че са късметлиите спечелили 33 млн. паунда

  • лотария-
  • великобритания-
  • победител

Истерията започна след като организаторите на лотарията обявиха, че мистериозният победител е от град Устър

Стотици жители на британския град Устър твърдят, че са собственици на неидентифицирания печеливш билет от Националната лотария на стойност 33 милиона паунда, съобщава Би Би Си.

Половината от рекордния джакпот, на стойност 66 милиона паунда, все още не е поискан от организаторите на лотарията.

От Camelot заявиха, че билетът, с печелившите числа 26, 27, 46, 47, 52 и 58 - е закупен в градчето Устър и призоваха всички жители внимателно да претърсят домовете си.

Ден по-късно една жена заяви, че билетът е при нея, но го е изпрала с чифт дънки.

След този случай стотици жители на градчето започнаха да твърдят, че печелившият билет е у тях.

Организаторите на лотарията заявиха, че не искат да коментират непроверени твърдения, докато разследват случая с "изпрания билет".

Коментирайки твърденията за изгубени, откраднати и повредени билети, говорител на Camelot  заяви: "Като се има предвид интересът на хората към липсващия билет за 33 милиона паунда, е нормално да получим стотици претенции от този род. Всички твърдения в момента се разглеждат като отделни случаи и ние ще се свържем с всички ищци директно, за да ги информираме дали искането им ще бъде разследвано по-нататък."

Организаторът на лотарията има право да прецени дали да изплати печалбата в случаи с откраднати, изгубени или унищожени билети, само ако играчът подаде иск в писмена форма в срок от 30 дни от датата на съответното теглене, каза още говорителят.  Ако играчът може да предостави достатъчно доказателства, Camelot ще разследва и ще определи "по своя преценка дали искът е валиден и дали да изплати парите".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роман Ценов

    2 0 Отговор
    ЕЙ ВСИЧКИТЕ СА ГОЛЕМИ ДАЛАВЕРАДЖИЙ.
Новини по държави: