Last news in Fakti

3 Февруари, 2016 18:47 1 420 0

Ранд Пол отпада от надпреварата за Белия дом

  • ранд пол-
  • сащ-
  • президентски избори-
  • айова-
  • белия дом-
  • републиканци

52-годишният сенатор от Кентъки се надяваше да спечели вниманието на младите хора

Републиканският сенатор Ранд Пол отпадна от надпреварата за президентския пост в САЩ, след като зае разочароващото пето място в Айова, съобщават американските медии.

Той предпочете да оттегли кандидатурата си за Белия дом и да се съсредоточи върху преизбирането си в Сената.

На предварителните гласувания в Айова, които се проведоха на 1 февруари, Пол получи едва 4.54% от гласовете на републиканците, изоставайки от победителя Тед Круз с над 20%.

52-годишният сенатор от Кентъки се надяваше да спечели вниманието на младите хора, които искат промяна, но в крайна сметка беше засенчена от милиардера бизнесмен Доналд Тръмп.

По време на кампанията си, Пол често влизаше в конфликт със своите републикански съперници заради техните  строги възгледи относно външната политика и подкрепата им за правителствения надзор.

Той бе един от малкото членове на Републиканската партия на САЩ с либертариански възгледи, подкрепяйки правото на индивидуалност и личен живот.

"В цялата страна хиляди и хиляди хора се стекоха, за да подкрепят нашето послание за ограничаване на правителствената намеса, неприкосновеността на личния живот, реформата в наказателното правосъдие и разумната външна политика", каза той и добави: "Въпреки че днес аз прекратявам кампанията си за президент, битката далеч не е приключила."

Пол, който представлява щата Кентъки в Сената на САЩ, е син на бившия конгресмен Рон Пол, който на няколко пъти неуспешно се кандидатира за президент.

В миналото той е заявявал, че правилният кандидат се "изправя срещу кандидатите на дясното и лявото". Миналата година един от броевете на списание „Тайм“ излезе със заглавие "Най-интересният човек в политиката".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА