16 Февруари, 2016 08:40 1 253 0

Гръцките фермери дават два дни срок на правителството

  • гърция-
  • фермери-
  • срок-
  • дават-
  • два-
  • дни

Фермерите в Гърция дадоха два дни срок на правителството, за да отговори на исканията им. Блокадите по пътищата не само продължават, но и се увеличава тяхната продължителност, спира се движението и по границите с Албания и Република Македония. От полунощ започна 48-часова стачка на работещите на пристанищата, морският транспорт спира.

Информация на МВР към 7 часа във вторник:

От около 23 часа снощи през двата пункта - Кулата` и Илинден не преминават тирове, свободен е трафикът за леки коли.
Останалите три пункта на българо-гръцката граница пропускат пътни превозни средства в обичаен режим.

При затворени граници и блокирани пътища фермерите представиха на правителството петиция с искания по промените в проектозакона. Чакат до два дни отговор и срещи с министъра на аграрното развите, лидерите на партиите и премиера Алексис Ципрас. Настояват за споразумение, подкрепено и от опозицията.

Засега видимо не са склонни да прекратят поне за няколко часа блокадата при пътен възел Демби и Гърция остава разделена на две за неопределено време. Започнаха да прекъсват движението и по обходни маршрути. За едно денонощие е прекъснат и достъпа и до граничните пунктове с Албания и Македония. За Турция отварят само по четири часа на ден.

Започват 48-часова стачка работещите по гръцките пристанища, които протестират срещу приватизацията. Прекъсва се както ферибоотната връзка, така и обслужването на товарните кораби.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: