Last news in Fakti

15 Март, 2016 16:45, обновена 15 Март, 2016 21:22 2 738 0

Застреляха един от терористите в Брюксел

  • брюксел-
  • операция-
  • белгия-
  • стрелба-
  • полиция-
  • париж-
  • терорист-
  • заподозрени

Полицията в Брюксел във вторник проведе спецакция по издирването на заподозрени за атентатите в Париж

Застреляха един от терористите в Брюксел - 1
Снимка: БТА/ AP

Един от заподозрените, които белгийската полиция преследваше в организираната по-рано днес спецакция в Брюксел, е бил застрелян. Други двама се смята, че все още са на свобода, съобщават властите, цитирани от Би Би Си.

Ройтерс съобщи, че операцията е проведена в квартал Форе, който се намира близо до предградието Моленбек - дом на някои от взривилите се терористи.  Белгийската полиция, с подкрепата на свои френски колеги, издирваха най-малко двама заподозрени, свързани с терористичните атаки в Париж през месец ноември миналата година.

След престрелката предполагаемите терористи се барикадираха в жилищна сграда в квартала.

Предстои прокуратурата да даде подробности за операцията, която приключи след смъртта на терориста. Засега не е известно дали убитият е имал съучастник. 

По последна информация четирима служители на реда са били ранени, един от които - сериозно. 

По време на акцията районът бе отцепен. Според някои местни медии е стреляно с автомат Калашников. 

Белгийската полиция съобщи, че след престрелката заподозрените са избягали по покривите. 

Улиците бяха затворени, а в издирването на въоръжените терористи се включи и хеликоптер. Заради престрелката бяха евакуирани училищата и други сгради, намиращи се в района.

Прокуратурата в Белгия заяви, че спецакцията е свързана с парижките координирани атентати през ноември, отнели живота на 130 души. Полицията се опитва да проследи бойци на „Ислямска държава“, свързани с нападенията.

 

По статията работи и Милена Трачева


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: