Last news in Fakti

22 Март, 2016 12:33, обновена 22 Март, 2016 14:05 1 920 0

Засилени мерки за сигурност из цяла Европа

  • франция-
  • париж-
  • шарл де гол-
  • летище-
  • мерки за сигурност-
  • засилени мерки за сигурност-
  • европа-
  • брюксел

Летищата в ЕС са под тревога след атентатите в Брюксел

Засилени мерки за сигурност из цяла Европа - 1
Снимка АП/БТА

Летищата из целия Европейски съюз затягат мерките за сигурност след ужасяващите атентати, които разтърсиха тази сутрин белгийската столица Брюксел.

Британското летище Гетуик, германското летище във Франкфурт, летище Шарл де Гол в Париж, националните летища на Холандия,  Дания, Швеция и Финландия въведоха засилени мерки за сигурност след експлозиите в Брюксел.

Полицията наблюдава обществения транспорт и местата, на които се събират много хора, съобщиха властите в тези европейски страни.

"В резултат на ужасните инциденти в Брюксел, ние увеличихме мерките за сигурност и патрулите около летището", заявиха служители от британското летище Гетуик, цитирани от Би Би Си.

Източник от най-голямото международно летище на Франция - летище Шарл де Гол, заяви пред АФП, че мерките за сигурност са засилени като служители по сигурността вече са разгърнали свои части на осем терминала на летището.

"Контролът е засилен. Очаква се забавяне. Благодаря ви за разбирането", се казва в официалното изявление на летищните власти.

В ход е разполагането на служители по сигурността при всички осем терминала на международното летище и двете гари, които се намират наблизо. Щателно се проверяват всички влаковете, пристигащи от белгийската столица.

Френски медии заявиха, че 40 допълнителни служители, подкрепени от полицията, са били изпратени на летище Шарл де Гол.

Според АФП допълнителни патрули вече са изпратени и на летище Орли в Париж и в южния град Тулуза.

Полицията засили мерките за сигурност по гарите и останалия обществен транспорт в Париж.

Холандия също обяви, че ще засилва мерките за сигурност по националните летища и гари, както и по южната си граница с Белгия.

Полицията в Дания съобщи, че е увеличила броя на патрулите на летището в Копенхаген, както и на други ключови точки в града.

"Наясно сме какво се случи в Брюксел. Затова ще видите повече полицаи на летището и на ключови точки в Копенхаген", заяви датската полиция на официалната си страница в Туитър.

Полицията в Швеция съобщи, че има засилено присъствие на служители от службите за сигурност на летищата в страната и са взети мерки за засилване на сигурност на други обществени места.

Министърът на вътрешните работи  на Финландия Петери Орпо заяви в Туитър, че "финландски служители по сигурността извършват засилени проверки и мониторинг на летище Хелзинки-Вантаа".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА