Last news in Fakti

22 Март, 2016 16:54 804 0

ДСБ: Не на тероризма

  • дсб-
  • брюксел-
  • атентат

Европейската солидарност нека не се изразява само в осъждане и съчувствие. Незабавно трябва да се засили общата политика за сигурност на Европейския съюз

ДСБ: Не на тероризма - 1
Снимка: Туитър

Цивилизацията не може и не трябва да допуска тероризъм и загуба на всеки човешки живот. Актовете на омраза и насилие трябва да бъдат спрени.

Покланяме се пред загиналите и сме съпричастни с ранените и засегнатите. Скърбим заедно със семействата и близките на загиналите.. Болката е и наша. Това обявиха от ДСБ.

Не можем да позволим убийствата и всяването на страх и несигурност да нарушат съзнанието ни на европейски граждани. Експлозиите не са само там , в Брюксел, те са в съзнанието на всеки европеец. Застрашен , за пореден път, е общия ни дом. Няма да позволим страх и липса на воля да ни отдалечат от него.

Трябва да бъдем част от отговора – гневни и безкомпромисни, но в същото време – човечни и разумни. Трябва да сме и част от решението.

Европейската солидарност нека не се изразява само в осъждане и съчувствие. Незабавно трябва да се засили общата политика за сигурност на Европейския съюз.

Единството на българската нация се е проявявало в кризисни моменти, сега е нужно да докажем това. Пред лицето на тероризма и заплахата от дестабилизация няма управляващи и опозиция.

Повече от всякога са необходими адекватни, бързи и безкомпромисни действия. Сега е моментът България да покаже, че има волята да реформира и защити от чуждо влияние службите си за сигурност, така че да бъде гарант и защитник на свободата и правото на живот на своите граждани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА