Last news in Fakti

22 Март, 2016 16:00 5 600 16

Атентатите в Брюксел разплакаха Могерини

  • федерика могерини-
  • атентатите-
  • брюксел

В момента Могерини е на посещение в Йордания

Атентатите в Брюксел разплакаха Могерини - 1
Снимка: БТА/AP

Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини  реагира много емоционално на атентатите в Брюксел, съобщи „Евронюс“.

В момента Могерини е на посещение в Йордания. По време на съвместна пресконференция с йорданския външен министър Насер Джудех, Могерини се просълзи и помоли пресконференцията да бъде прекратена.

„Това е един много тъжен ден за Европа. Столицата на Европа пострада от същата болка, от която страда целият този регион, независимо дали става въпрос за Сирия или друга държава. Ние все още очакваме по-подробни новини за динамиката на атентатите в Брюксел. Ясно е, че корените на болката, от която страдат нашите два региона са до голяма степен еднакви. Ние трябва да сме обединени, не само относно страданието по своите жертви, но и в реакцията си срещу ескалирането на насилието. Смятам да спра тук, защото мисля, че разбирате, че това е труден ден“, заяви Могерини през сълзи.

След това последваха въпроси от журналистите, които разплакаха допълнително върховния дипломат на ЕС.

„Ние ви подкрепяме, както подкрепяме нашите приятели в Европа и всички нации, които обичат мира“, заяви Джудех.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мухаха

    2 1 Отговор
    евреите също плачели....май ще е от радост, те не изпитват друга любов, освен към парите и властта.
  • 2 CCCP

    5 0 Отговор
    Такава им е цялата политика женска да не кажа пе....
  • 3 Европеец

    5 0 Отговор
    Плкачкаш ли Могерини? А като ги пълнихте тия боклуци с Меркел и другите толерасти не плачеше нали. Викахте че Орбан бил лош....
    На ви сега толерастия и давайте на Ердоган още пари че са му малко на ислямиста мръсен подпалил война заливаща Европа с още измет.
    Забрана на исляма в Европа ВЕДНАГА и цялата измет да се изселва в Азия и Африка там да живеят по правилата на корана и да ядат пясък.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 незнайко

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Европеец":

    Много правилно. Европа е за християни. Който не иска това, обратно при пясъците. Назрява момента за това. Мюсюлманската религия не признава другите, това всеки го знае.
  • 5 стратокастър

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Европеец":

    Странен момент за правене на агитация си избрал но това е въпрос на морална устоичивост!
  • 6 опсмопсус

    4 2 Отговор
    И новия чичко Шикългрубер крои мрачни планове за Европа!
  • 7 Бай Коста

    3 2 Отговор
    Страто, точно в момента е въпрос на морал да млъкнат такива като тебе. Досега можехте да минете за заблудени. Сега сте и дебелоглави.
    Приемането на огромни количества ходжи в Европа е грешка и колко още хора трябва да умрат, за да го разберете?
  • 8 Alex

    4 2 Отговор
    За съжаление политиката на САЩ и непокизъмът на Европа дадоха своя резултат.
    Избиват се невинни хора от фанатици, които са с промити мозъци.
    За съжаление такъв човек трудно може да бъде спрян, той няма какво да губи.
    Сега цял свят е втрещен и е изпаднал в шок.
    Не мога да разбера защо никой не търси причините за това, има един безспорен факт, който повлия и на кризата с "бежанците", голяма част от тях са не проверени, не е ясно от къде са, какви са, допусна се грешка тези хора да се движат свободно из Европа.
    Защо САЩ не окаже помощ на тези хора или Русия, нали те са главният виновник за тази ситуация.
    И САЩ и Русия си продават оръжията и сега затвориха предвидливо границите си.
    Нека помислим за следното:

    Кога се създаде Ислямска държава?
    Какво отприщи миграндския поток?

    Няма кой да успови, че всичко това стана след прословутата Арабска пролет, фова е безспорен факт.

    Колко атентата имаше преди това?

    Бяха разбити: Ирак, Афганистан, Египет, Либия, Сирия какво друго може да се очаква от необразовани хора, които от 10 години воюват.
    Това е техният отговор, за съжаление Европа не е подготвена за отпор.
    Трябваше да даде отпор, когато САЩ влязоха в Ирак, уж за да ги освободят, браво, освободиха ги така, че ги съсипаха, там вече няма държава, както и в Афганистан, Египет, Либия, Сирия
  • 9 123455

    4 2 Отговор
    За съжаление любовта с някой хора е трагедия Г-жо Федерика Могерини
  • 10 хмммммм

    4 0 Отговор
    РЕВИ, ГАДИНО. И забележете къде се намирала в маомента. Показателно...
  • 11 стоян георгиев

    2 4 Отговор
    я тролчетата и тук злорадстват.идете в саита на даеш да споделите радостта си от атентатите!!!!нормалните хора плачат при подобни трагедии,но антибългарите злорадстват,нищо за сметка на това ще живеете под някои мост на топло щото дребните ви душици само до там могат да го докарат и въпреки лошия ви характер ще ви осигурим топла и безплатна супа !
  • 12 Бай Коста

    3 2 Отговор
    Никой не злорадства, Стояне /поне се научи да пишеш с главни букви/.
    Хората в Европа не искат атентати, дребни и едри престъпници и насилници. Не сме и платени тролове. Супа не ни трябва, заработили сме достатъчно, поне моят стаж е 27 години, продължавам да работя. За нас вие сте тролове, защото ако си счупите чашата, ви се привижда рубладжийски заговор. С тая безплатна супа хора като Могерини докараха белята. Сълзи не трябват, война е и трябват мъже патриоти, а не ревли. Ако са жени, поне да са като Тачър, а не кифли, които ще напишат нещо "трогателно" във Фейса...

    Коментиран от #14

  • 13 Колкопъти

    3 0 Отговор
    Бутат Света към Трета-този път ще е страшно опустушаваща,повече отколкото изобщо някой си е представял или е пресмятал,незасегнати няма да има!
  • 14 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #12 от "Бай Коста":

    коста,ехидните ви подмятания и тъпите ви коментари говорят друго.тва че си бачкал 27 години не нещо кой знае кво ,важно е как си бачкал тези 27 години!иначе кажи ми коста къде няма атентати в белия свят?дори и в любимата ти русия въпреки мъжкарите там с големите пушки и ракети?тероризма коста е болест на съвремието и проблемите му не са в толерантността на европа ,а в културта на определени групи както в нея така и извън нея и дори да обградим европа с ограда и да изгоним всички мюсулмани ,пак ще съществува и съвсем няма да бъде по-малък.нека видим израел или сащ ,които се борят с него от години и мерките дето вземат са сериозни ,въпреки всичко американци и израелци постоянно са жертви на терор.друг е въпроса, че ти и другите злорадстващи с европейското нещастие многократно сте декларирали че не се чувствате европейци и че не искате да има ес ,та не виждам от ква позиция давате акъл точно на европа кво да се прави?
  • 15 Vlad

    2 0 Отговор
    Сега плачеш а. Плачеш защото Ви нарушиха спокойствието, комфорта, рахатлъка, богатеенето. А защо ме плака преди когато разрушихте
    цяла Южна Африка. Били диктатори. Нямало Демокрация. Имало химическо оръжие ??? Но имаше ред, а сега има терор...........разрушихте държавите им-поканихте ги, а сега плачеш....... Язък за безащитните граждани.......... Мир на праха им.
  • 16 Carfen

    1 0 Отговор
    Свободата не иска сълзи, а Караджата...