Last news in Fakti

24 Март, 2016 16:50 1 133 1

Оставки на белгийски министри след атентатите в Брюксел

  • белгия-
  • министри-
  • брюксел

Белгийският премиер не ги прие

Белгийските вътрешен министър и министърът на правосъдието предложиха своите оставки, заради провала да се предотвратят атентатите в Брюксел, съобщи „Ройтерс“.

Вътрешният министър Ян Ямбон заяви, че премиера Жан Мишел му е казал, че „не може да напусне бойното поле по време на война“. Министърът на правосъдието Коен Грийнс също е подал оставката си, но и тя не е била приета.

Във вторник серия от експлозии в летището и метрото на Брюксел предизвика смъртта на 31 души. Белгийското правителство е подложено на сериозни критики, след като от Турция заявиха, че през миналата година са депортирали в Европа Ибрахим Ел Бакрауи. Той е един от атентаторите в Брюксел, който впоследствие е бил освободен.

„Разбирам целият критицизъм. В такава ситуация някой трябва да поеме политическа отговорност“, заяви Ямбон.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 2 Отговор
    Най лесно е да подадеш оставка. Никой не се интересува дали това е решението на проблемите. С оставки тероризма не може да бъде преборен. Въвеждането на смъртно наказание е решението. Колкото жертви има при атентат- толкова смъртно наказани от ИД.
Новини по държави: