Last news in Fakti

6 Април, 2016 10:34 902 0

Европейската комисия ще представи нови възможности за убежище в ЕС

  • бежанци-
  • европейска комисия-
  • убежище-
  • ес

Властите в Брюксел ще изложат две опции за въвеждането на промени

Европейската комисия ще представи нови възможности за убежище в ЕС - 1
Сника АП/БТА

Европейската комисия ще представи възможности за реформи в начина, по който страните от ЕС обработват молбите за убежище, в отговор на мигрантската криза, съобщава Би Би Си.

Този ход от отчасти е реакция към трудностите, пред които са изправени Гърция и Италия в опита си да се справят с хилядите пристигащи от Близкия изток и Африка.

Междувременно други страни не са приели почти никакви бежанци на територията си.

Властите в Брюксел ще изложат две опции за въвеждането на промени. Съгласно първата при засилен натиск на бежанци трябва да бъде създаден авариен механизъм за разпределянето им. Второто предложение предвижда търсещите закрила да бъдат непрекъснато разделяни между държавите-членки на Общността.

Въпреки това Великобритания и много източноевропейски държави дадоха ясно да се разбере, че искат да се запази системата, която им позволява да връщат търсещите убежище обратно в страната, през която са влезли в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА