Last news in Fakti

15 Април, 2016 14:34 1 116 0

„Досиетата Панама“ събориха испански министър

  • досиетата панама-
  • panama papers-
  • испания-
  • оставка-
  • министър на индустрията-
  • хосе мануел сория-
  • офшорки

Той напуска, защото е нанесъл щети на партията и правителството

„Досиетата Панама“ събориха испански министър - 1

Заради предполагаемо участие в офшорния бизнес, документиран в „Документите панама“, испанският министър нана промишлеността, енергетиката и туризма подаде оставка.

58-годишният Хосе Мануел Сория подаде оставка и като депутат и председател на консервативната народна партия, чиито лидер е министър-председателя Мариано Рахой. Той напуска, защото „е нанесъл щети на партията и правителството“, които в актуалното политическо положение са изключително тежки.

Сория отхвърли обвиненията, но се забърка в противоречия.

Оставката на Сория идва по-малко от денонощие, след като в. "Ел Мундо" написа, че докато е бил кмет на Лас Палмас той е имал офшорна фирма в Джърси.

Испанската консервативна народна партия в последно време се забърка в множество скандали на проведените на 20 декември избори, тя спечели значителен брой гласове, но те не бяха достатъчни да запази парламентарното си мнозинство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: