Last news in Fakti

25 Април, 2016 13:12 1 335 3

Германия ще строи собствена база в „Инджирлик“

  • инджирлик-
  • турция-
  • германия-
  • база-
  • строи-
  • бундесвер

Бундесверът води преговори с Анкара за дългосрочно споразумение

Германия ще строи собствена база в „Инджирлик“ - 1
Снимка: БТА/ AP

Бундесверът (Въоръжените сили на Германия) ще строи собствена база на територията на турската военновъздушна база „Инджирлик“, тъй като залага на продължителна борба с „Ислямска държава“, съобщава онлайн изданието на сп. „Шпигел“.

Според вътрешни документи на Бундесвера, на които се позовава „Шпигел“, Германия планира да задели около 65 милиона евро за строителството на собствена писта за излитане, жилища за немските военнослужещи и напълно оборудван полигон. Освен това Бундесверът води преговори с Анкара за дългосрочно споразумение за базиране на немски войници.

До този момент Бундесверът се намира в Турция само в качеството на партньор в НАТО. От 15 декември миналата година Германия води антитерористична операция в небето над Сирия. На 4 декември 2015 г. Бундестагът с голямо мнозинство взе решение Германия да подкрепи Франция в борбата с терористите от „Ислямска държава“.

Мандатът е със срок на действие до 31 декември 2016 г. и не предполага сухопътна операция. В момента в Турция има 200 немски военнослужещи, а самолети „Торнадо“ извършват ежедневно разузнавателни полети над Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Коста

    3 2 Отговор
    Когато заглавието на съседния материал в сайта е "Турция не пусна фотограф на „Билд“, идеята не звучи сериозно. Несериозно звучи още заради факта, че самата Германия е нацвъкана с американски бази и не е възстановила изцяло суверенитета си, а е командвана и шпионирана от презморския голям брат.
  • 2 Монго

    4 0 Отговор
    База в базата? Те и щатите я ползват. Нещо не ви е наред статията.
  • 3 ДОСТ

    1 0 Отговор
    ЧЕ ТЯ СИ Е ГОТОВА БАЗА. ЕРДОГАН ИЗГОНИ ДЖЕНДЪРИТЕ ОТ САЩ И ПУСНА ГЕРМАНЦИТЕ.
Новини по държави: