5 Май, 2016 15:02 1 398 0

Армения иска независимост за Нагорни Карабах

  • армения-
  • независимост-
  • нагорни карабах

Правителството одобри проектозакон за признаването на независимост

Правителството на Армения одобри законодателна инициатива за признаването на Нагорни Карабах за независима република, съобщи ТАСС.

Законопроектът е предложен от депутати на опозицията. Той е внесен от заместник – външния министър на Армения Шавараш Кочашян. Документът е базиран на „резултатите от дискусиите между Армения и Нагорни Карабах, основани върху възможното развитие на средата, включително и външните фактори“.

До този момент арменското правителство на няколко пъти отхвърля такива законопроекти, заявявайки, че те могат да се окажат пречка за мирното разрешаване на конфликта. Обсъждането на законопроекта обаче не е включено в дневния ред на извънредното заседание на Народното събрание в Армения, което е насрочено за 10-ти май.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА