Last news in Fakti

7 Май, 2016 15:38 1 467 0

Източникът на "Досиетата Панама" проговори

  • досиетата панама-
  • източникът-
  • проговори

Той разпространи анонимен манифест

Германският вестник „Зюдойче Цайтунг“ публикува манифест, написан от източника на т.нар. „ДосиетатаПанама.“

Данните от панамската кантора „Мосак Фонсека“ разкриват различни схеми за прикриване на данъци чрез офшорни компании. Източникът остава анонимен и се назовава Джон Доу. Той отрича да е шпионин.

„Аз не работя за никоя правителствена или разузнавателна агенция и никога няма да го направя. Моята гледан точка е изцяло и само моя“, пише авторът. Той обявява, че неговият мотив е бил преследване на „равенство на доходите“. Според него „масивната и всепроникваща корупция е в сърцето на неравенството на доходите, което е определящ въпрос за нашето време“.

В своя манифест от 1800 думи, Джон Доу заявява, че „внезапното ускорение на неравенството на доходите засяга всички в целия свят.“

„В Мосак Фонсека не работят във вакуум. Въпреки многократните нарушения, те намират съюзници и клиенти от големите адвокатски компании в почти всяка нация. Данъчните власти и финансовите регулатори се провалиха. Решенията се взимат, за да се пощадят богатите, а вниманието да се насочи върху бедните и хората с ниски доходи“, се казва в изявлението. Материалът е озаглавен „Революцията ще бъде дигитализирана“.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: