Last news in Fakti

20 Май, 2016 10:00 1 009 0

Продължава издирването на изчезналия самолет

  • самолет-
  • издирване-
  • изчезнал-
  • египет-
  • останки

Еърбъс А320 изчезна на радарите по време на полета си от Париж за Кайро

Продължава издирването на изчезналия самолет - 1
Снимка: БТА/ AP

Втори ден продължава издирването на изчезналия самолет на египетските авиолинии, съобщи Би Би Си.

Мащабните действия са в ход, след като полет MS804 изчезна от радарите над Средиземно море.

На борда му е имало 66 души, сред които няма българи. Все още не е ясно какви са причините за инцидента. Две са основните версии – или терористичен атентат, или техническа неизправност.

Еърбъс А320 изчезна на радарите по време на полета си от Париж за Кайро. Египетският президент Абдел ал-Сиси нареди на военноморските сили на страната да предприемат необходимите мерки, за да локализират останките.  

Гръцките авиационни служби обявиха, че диспечерите са провели разговор с пилотите, когато самолетът е навлязъл в гръцкото въздушно пространство.

В 02:27 часа те се опитали отново да се свържат, но без отговор. Две минути по-късно Еърбъсът – когато е бил в египетското въздушно пространство – е изчезнал от радарите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА