Last news in Fakti

20 Май, 2016 12:54, обновена 20 Май, 2016 15:22 2 662 0

Откриха лични вещи и отломки от изчезналия самолет

  • самолет-
  • отломки-
  • египет-
  • средиземно море

Продължава издирването на черните кутии

Откриха лични вещи и отломки от изчезналия самолет - 1
Снимка: БТА/ AP

Отломки на изчезналия самолет бяха открити в Средиземно море – на 290 километра от Александрия, съобщи Би Би Си.

Говорител на египетската армия заяви, че "египетски кораби, самолети и кораби, които участват в издирването на самолета, са намерили лични вещи на пътниците и части от Еърбъс А320 на 290 км северно от Александрия."

След откритието, издирвателните екипи са стеснили района, в който да търсят черната кутия на въздухоплавателното средство.

Истинското разследване на причините за катастрофата обаче може да започне едва когато бъдат открити черните кутии на самолета, заяви ръководителят на гръцкия разследващ екип Атанасиос Бинис пред в. "Гардиън".

Египет е водещата страна в усилията за търсене на самолета, с подкрепата на Франция, Гърция и Турция. ВМС на САЩ също изпратиха самолети от базата си в Сицилия.

Полет MS804 на египетските авиолинии изчезна от радарите – с 66 души на борда.

Еърбъс А320 изчезна на радарите по време на полета си от Париж за Кайро. Египетският президент Абдел ал-Сиси нареди на военноморските сили на страната да предприемат необходимите мерки, за да локализират останките. Той заяви още, че няма оцелели от катастрофата.

"Президентството, с най-голяма тъга и съжаление скърби за жертвите от полет MS804 на египетската компания "Иджипт Ер", които загинаха, след като самолетът се разби в Средиземно море на път за Кайро", заяви египетският президент в изявление, разпространено от неговата администрация.

Все още не е ясна причината за трагичния инцидент. Основните две версии са терористичен атентат или техническа неизправност.

В момента всички усилия са съсредоточени върху откриване на черните кутии на самолета на египетските авиолинии.

По статията работи и Милена Трачева


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА