Last news in Fakti

20 Май, 2016 18:49 1 381 0

Експерт: Ако терористи са свалили MS804 е странно, че никой не се е похвалил

  • ms804-
  • самолет-
  • екстремисти-
  • терористи-
  • самолет-
  • иджипт ер-
  • шираз махер-
  • катастрофа

В миналото и Ислямска държава и Ал Кайда побързаха да поемат отговорността за други самолетни катастрофи

Експерт: Ако терористи са свалили MS804 е странно, че никой не се е похвалил - 1
Останките на разбилия се през октомври 2015 г. в Египет руски пътнически самолет Снимка АП/БТА

Анализатор на рисковете от тероризъм, който е в контакт с членове на екстремистката групировка Ислямската държава и други джихадистки групи заяви, че не е имало "достоверни или дори полу-надеждни" претенции от която и да е терористична организация за катастрофата на полет MS804 на египетската авиокомпания "Иджипт Ер", пише АП.

Шираз Махер от Международния център за изследване на радикализацията към Кралския колеж в Лондон заяви, че в четвъртък Ислямска държава е пуснала 20-минутно видео за това как планира да завладее Индия. Той казва, че "ако групировката е била замесена в катастрофата, би било много странно да публикува това видео вместо да се похвали с катастрофата."

Еърбъс А320, който летеше от Париж за Кайро с 66 души на борда, изчезна рано сутринта в четвъртък над южната част на Средиземно море.

Махер заяви, че в миналото и Ислямска държава и Ал Кайда побързаха да поемат отговорността за други самолетни катастрофи. Въпреки това той заяви, че останките на самолета са по-добър показател за това дали катастрофата е била причинена от терористи.

Експертът по тероризъм заяви още, че би било крайно необичайно за терористите да предприемат атака срещу самолет с предимно мюсюлмански пътници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА