Last news in Fakti

4 Юни, 2016 19:25 1 200 6

Китай не трябва да се страхува от демокрацията

  • китай-
  • демокрацията-
  • тайван

Това заяви новият президент на Тайван Цай Инг-уей

„Демокрацията не е нищо, от което трябва да се страхувате.“ С тези думи новият президент на Тайван Цай Инг-уей се обърна към Китай по повод 27-мата годишнина от кървавото потушаването на  площад Тянанмън в Пекин, съобщи „Ройтерс“.

Според нея Тайван може да служи за пример на Китай. Според Цай на последните избори в Тайван, тя е видяла тълпи, в които са се слели китайци и граждани от Хонк Конг и Макао.

„Много приятели, които са преживели сами тези събития, могат да потвърдят, че в демокрацията няма нищо страшно. Това е нещо наистина добро“, заяви Цай.  

В същото време повече от 100 000 души се събраха в Хонконг, за да почетат с бдение със запалени свещи 27-та годишнина от събитията на площад. Някои студентски организации бойкотираха събитието. И до днес позициите за случилото се са разнопосочни. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иии

    2 2 Отговор
    Видяхме демокрация в Ирак,Либия,сега и в Сирия. Представете какво може да се случи ,ако такъв сценарий се разиграе в Китай, това ще бъде края на света...тава ли целта на идиоти който обичат да бъркат навсякъде със своята малоумна идея за демокрация..
  • 2 Carfen

    2 2 Отговор
    Откакто сме в демокрация, 2 000 000 българи се изнесоха от родината. Още 25 години такава демокрация и не знам.

    П.С. Има ли алтернатива на демоНИЗМА и КОМУкрацията?

    Коментиран от #3

  • 3 onq s konq

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Carfen":

    Ако при Живков нямаше телени огради и картечни гнезда ПРИЛЕЖАЩИ КЪМ ТЯХ дето първо стрелят а после питат кой си,ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА СЕ ИЗНЕСЕ!Е...с изключение на Политбюро и Вожда естествено:)

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 4 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Пък сега само половината се изнесе.
  • 5 Carfen

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Точно в това е проблемът. И преди 89-та и сега голям дял от населението ни не вижда възможност за реализация и достоен живот. Политическата ни класа не може да преодолее геополитическите ветрове и сме се превърнали в беззащитна жертва на имперските амбиции на турци, руснаци и американци. Жалко, че още не можем да осъзнаем какво ни се случва.
  • 6 БУМ БАМ

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    И КЪДЕ ША ОТИДЕШ КАТ СА ИЗНЕСЕШ ?? НА ЗАПАД СЕ БАЧКА НЕ СЕ ЦЪКА ПО ЦЯЛ ДЕН КЛАВИАТУРКАТА .ГАРАНТИРАНА КАТ ТУКА ОТПУСКА НЯМА НОРМИРАНО РАБ.ВРЕМЕ КАТ ПРИ СОЦИАЛИЗМА НЯМА БАЧКАШ ДОКЪТ ШЕФА ТИ ТЕ ПУСНЕ ИЛИ СЕ НА.ЕРЕШ.А В КРАЙНА СМЕТКА ВСЕКИ РЕШАВА ТОВА ЛИ Е РОДИНАТА МУ ИЛИ НЕ .ЗА МЕН И МНОГО ДРУГИ ВЪПРЕКИ ПЪРВАНОВЦИ БОРИСОВЦИ ДОГАНОВЦИ И КОНЕВЦИ ТОВА Е МОЯТА РОДИНА ПРОУМЯВАШ ЛИ ГО ? ?? ТОВА Е МОЯТА РОДИНА И ТЯ НЕ Е ТВОЯТА!!!::!!:НМПО