Last news in Fakti

5 Юни, 2016 09:15 13 158 15

В Китай готови да кръстосат шпаги със САЩ

  • китай-
  • шпаги-
  • сащ

Нови спорове окло Южнокитайско море


В Китай отново отвърнаха на американските "провокации" и заявиха, че не се "страхуват" от проблеми в Южнокитайско море, съобщи ABC.

"Въпросът за Южнокитайско море ескалира, заради провокациите на  някои страни, гонещи собствените си егоистично интереси", заяви адмирал Сун Цзинго .

Това стана, след като през вчерашния ден министъра на отбраната  на САЩ Аштън Картър заяви, че с действията си Пекин се самоизолира.

Цзинго отново направи препратка към САЩ, като заяви, че "патрулите  за свободна навигация" край Южнокитайско море са проява на  "военни мускули".

"Китай твърдо се противопоставя на това поведение. Ние не създаваме неприятности, но и не се боим от такива", допълни Цзинго.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 агент Чу

    3 4 Отговор
    Почвайте те ги ти амерички изроди по целия свят, където са разпрострели пипалата си!
  • 2 Почнаха ги

    5 0 Отговор
    Да ги почнат,ама как като САЩ са 100 год. напред в каквото се сетите.За въоръжение дават пари колкото целия останал свят събран заедно.Приятелите им са сред най-силните в света икономически и военно,а НАТО може да смаже всеки в рамките на седмица.Хайде почвай ги ,ама на думи е лесно.По добре си пий ракията и продължавай да мечтаеш.Последната държава ,която ще изчезне от тази Земя е САЩ,защото са създадени от националности от целия свят,които са постигнали човешките си мечти и с гордост се наричат АМЕРИКАНЦИ.

    Коментиран от #3, #4, #8

  • 3 истината

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Почнаха ги ":

    В нищо не са напред освен в броя гейове в армията си. Дървят се на разни държавички като Либия и Сирия.Китайците вече веднъж са ги наритали в Корея и са били много по назад технологично тогава.Сега армията им е най голямата в света,добре подготвена и разполагаща със съвременно въоръжение. Янките ако нападнат ще трябва да сложат края на света а на тях още им се живее.
  • 4 Ммм

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Почнаха ги ":

    САЩ правят успешни опити да се конфронтират със сериозни врагове-Русия и Китай. Колкото и да дават за въоръжаване всяка година, това няма да им помогне при война на два фронта. Така че не бъди много сигурен, че ще са последни.
  • 5 Гого

    5 0 Отговор
    В днешно време Китай е сила, но колкото и да не харесвам САЩ все още дърпат юздите на света. Каквато и армия да имат Китай един вирус и армия няма - сещате ли се

    Коментиран от #10

  • 6 япп

    2 4 Отговор
    Американците сами си надуват балона на собственото величие, но прекрасно знаят, че дори и да победят някоя нормална държава, тя няма да стане американска ако е на 5-10 хиляди километра от тях и е населена предимно с китайци, например. Все повече хора по света ще ги ненавиждат и ще има тотална анархия, атентати и тероризъм. Никой не е успял да завледее света. Приятелите на американците са само англичаните и няколкото техни производни като австралийците, новозеланците, канадци, а останалите са им "приятели" по сметка.
  • 7 Точно

    4 1 Отговор
    Лошото е че ако Америка падне и арабските държави ще превземат Европа. Добре, че са Американците да пращат войски в Азия, че иначе лошо ни се пише.

    Коментиран от #9

  • 8 селянин

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Почнаха ги ":

    По точно пропагандата - "Ние сме най великата нация на света" върви при тях с пълна сила. Такава пропаганда за самовеличие сигурно подобна остана само в северна Кореа. В действителност в американското общество се надига недоволство, силно колкото надигащата се омраза към САЩ в целия останал свят.
    Недоволството е срещу супер корпорациите и банките които вече са заробили света и диктуват правилата.
  • 9 Някой

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "Точно":

    Нали точно американците подпомагат Саудитска Арабия и Турция.Това са най гадни ислямисти с официални доктрини предвиждащи завладяване на Европа.
    АКо не са САЩ с всичките си политики по създаване на ислямисти за дестабилизация на Европа нещата щяха да са много по наред.

    Тук се зачетох в разни фантастики за вируси и не знам си какво още.Какво си мислите че само САЩ имат нови оръжия?Ако беше така до сега да са завладели Русия с всичките и ресурси или Китай.
    Много добре знаят че започнат ли такива неща всичко ще се включи в действие и победители няма да има.
    За това тяхната политика е да правят малки конфликти и да подриват косвено другите държави.Но става все по трудно.Сирия е един пример.Мислеха да си свалят Асад спокойно и да помпат нефт и газ,но Путин им удари пръта в колелата.За това се пробваха да му правят майдани и накараха глупавите еврошвестери да правят ембарго което отслаби Европа а САЩ си засилиха позициите.Но и там не им се получи по първоначален замисъл.Прост се появиха и други силни играчи и краварите ще трябва да положат повече усилия за да успяват.
  • 10 Vasik Atanasova

    2 4 Отговор

    До коментар #5 от "Гого":

    САМО ЩЕ ТИ КАЖА ЧЕ КИТАЙ СА СЪЮЗНИЦИ
    НА ВЕЛИКА РУСИЯ
    И ВЪОБЩЕ НЕ ИМ ПУКА ОТ САЩ
    КОИТО ОСВЕН ТЕХНИКА СА ПЪЛНА НУЛА В ПЕХОТАТА
    ОТ ТЯХ ВОЙНИЦИ НЕ СТАВА
  • 11 Мммм

    0 4 Отговор
    Че те американците каква пък техника имат толкова, ебрамс ли им е танк като танк при това основен, ф 15 и 16 ли като основни самолети са им на ниво или големите самолетоносачи отлични мишени за морските ЗРК на Русия са толкова добри, където само с 1"сушка" им сринаха великият иджис и се осраха в Ч. море и Мангалия. Не ставай смешен с предположения че ФАЩ /от фалшиви е "Ф"- то/ са най-добри в нещо,освен в крадене,лукавство и големи балони пълни с въздух те това е САЩ.
  • 12 7777777

    0 4 Отговор
    Давай Китай, ама и викни Русия на помощ! САЩ да не си мислят, че целият свят е техен!
  • 13 Jack Bauer

    0 2 Отговор
    Доколкото си спомням миналата година Китай беше най-големия кредитор на САЩ, така че не вярвам да се стигне до реален конфликт между тях.
  • 14 сноу

    0 2 Отговор
    А бе джуджета ,не им се канете, ами за час два ги ошетайте тия дебели плужеци, дето се мислят за центъра на галактиката. 5-6 млн от вас ще свършат работата,пък и да ги отпишете ,на другия ден пак ще попълните списъка...
  • 15 ИСТИНАТА

    0 3 Отговор
    Все повече хора по света ще ненавиждат и мразят САЩ. Никой не е успял да завледее света. Приятелите на американците са само англичаните и няколкото техни производни, като австралийци, новозеланци, канадци, а останалите са им "приятели" по сметка.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания