Last news in Fakti

5 Юни, 2016 10:50 1 688 1

Американските служби подслушвали яко Япония

  • едуард сноудън-
  • сащ-
  • япония

Това бе заявено от Едуард Сноудън

Всички жители на Япония са подложени на масово подслушване от американските служби. За това предупреди бившият сътрудник на Американската агенция за национална сигурност в САЩ - Едуард Сноудън, цитиран от "Japan Times".

Сноудън стои зад масивното изтичане на данни от агенцията през 2013 г. Той е живее в Япония между 2009 и 2011 г., докато работи за службите.

"Те знаят в какво вярвате. Те знаят каква е вашата религия. Те знаят кого обичате. Нашата работа беше да установим какъв е начина на живот на всяко лице", заяви Сноудън във видео конференция от Русия с Университета в Токио.

Според Сноудън пример за опасност за демокрацията е приетият през 2013 г. закон, даващ право 
на министерства и агенции да преоценяват секретна информация в сферата на отбраната. Служители
и журналисти, които публикуват подобна информация, са застрашени от 5 години затвор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИзвънБГ

    2 2 Отговор
    тоя вече зе да се изтърква , цял живот вади новинки се едно е уикипедия , разбирам че имаше роля , но вече почна да вади питомни зайци .... доста е съмнителен особенно като се има в предвид от колко време пребивава в ... съмнителни географски ширинки....
Новини по държави: