Last news in Fakti

10 Юни, 2016 16:40 898 0

В Белгия арестуваха нов заподозрян за атаките в Брюксел

  • брюксел-
  • белгия-
  • заподозрян-
  • атентат-
  • терорист-
  • терористична атака

Той е бил арестуван по подозрение в терористични убийства

В Белгия арестуваха нов заподозрян за атаките в Брюксел - 1
Снимка Архив АП/БТА

Белгийската полиция е арестувала още един заподозрян във връзка с атентатите, които разтърсиха белгийската столица Брюксел на 22 март, отнемайки живота на 32-ма души, съобщиха местни медии.

Мъжът, идентифициран само като Али Е.Х.А. е на 31 г., и е бил задържан в четвъртък при претърсване на жилище в района Схарбек в столицата, съобщиха от прокуратурата.

Според белгийските медии задържаният е осигурявал тайните квартири за атентаторите.

Смята се, че Али е 10-тият заподозрян, арестуван за нападенията, пише Би Би Си.

"Във връзка с федералното разследване, след терористичните атаки на летище Завентем и метрото в Брюксел, бе проведено претърсване на къща", се казва в изявлението.

"Белгийският гражданил Али Е.Х.А, роден на 23 септември 1984 г., е бил задържан и по-късно отведен в ареста от съдия-следователя по подозрения за участие в терористична група, терористични убийства и опит за убийство като извършител, съизвършител и съучастник“, заявяват още от Федералната прокуратура.

Новината идва ден след като белгийски съд одобри екстрадирането на Мохамед Абрини във Франция. Абрини е ключов заподозрян за двете атаки Брюксел и нападения през ноември в Париж.

Абрини няма да бъде предаден веднага на френските власти, тъй като още бъде разпитван за атаките в Брюксел. Друг ключов заподозрян за нападенията в Брюксел и Париж – Салах Абдеслам, беше екстрадиран във Франция през април.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: