Last news in Fakti

18 Юни, 2016 17:36 1 171 0

Черните кутии на MS804 са силно повредени

  • самолет-
  • ms804-
  • египет-
  • черна кутия-
  • данни

Ако данните не бъдат възстановени в близките дни, кутиите ще бъдат изпратени в чужбина

Черните кутии на MS804 са силно повредени - 1
Снимка АП/БТА

Двете черни кутии от египетския самолет, който се разби над Средиземно море в края на май, са "силно повредени", заявиха представители на египетската комисия, разследваща катастрофата, цитирани от "Гардиън".

За да бъдат възстановени данните от двете записващи устройства, те ще трябва да претърпят сериозен ремонт, заявиха от комисията. Тази новина попари надеждите за скорошни отговори на въпросите около трагичния инцидент.

Първоначалният анализ на модулите с паметта в черните кутии, на които са записани разговорите в пилотската кабина и техническите параметри на самолета, е показал, че те са много повредени.

Ако местни специалисти не успеят в близките дни да ги поправят и да извлекат от тях данните, то тези модули ще бъдат пратени за анализ зад граница.

След като останките на полет MS804 бяха открити на 3 000 м под водата, информацията от черните му кутии се оказва от жизненоважно значение, за да се възстановят последните мигове, след сблъсъка на самолета с морската повърхност между гръцкия остров Крит и египетския пристанищен град Александрия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА