30 Юни, 2016 08:26 1 499 0

Имало е дим на борда на MS804

  • ms804-
  • дим-
  • египет-
  • иджипт ер-
  • egyptair-
  • черни кутии-
  • запис

Запис от черните кутии на разбилия се в Средиземно море самолет потвърждават първоначалната теза

Имало е дим на борда на MS804 - 1
Снимка АП/БТА

Записът от черната кутия на разбилия се самолет на египетската авиокомпания "Иджипт Ер" (Egyptair) потвърждава, че на борда е имало дим, твърдят египетски следователи, цитирани от Би Би Си.

Полет MS804 падна в Средиземно море на 19 май, по време на полет от Париж до Кайро. Всички 66 души и екипаж на борда загинаха.

Автоматизирани електронни съобщения, изпратени от самолета са доказали, че детекторите за дим са угаснали в тоалетна и в областта на авиационната радиоелектроника под пилотската кабина, минути преди самолетът да изчезне от радарите.

Записаните данни отговарят на тези съобщения, заявиха следователи.

Предстои да бъде извършен цялостен анализ, който да установи източника и причините за дима.

Двете черни кутии на злощастния Еърбъс А320 бяха извадени от около 3000 метра дълбочина. Втората черна кутия, която съдържа записите на гласовете в пилотската кабина, все още е във Франция за поправка.

Египетските следователи, които разследват катастрофата, също така съобщават, че първичният анализ на намерените останки от носовата част на самолета показва признаци на увреждане от висока температура" и сажди.

Причината за катастрофата все още остава неизвестна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА