27 Август, 2016 21:10 3 051 12

Кюрдите атакуваха турски танкове

  • сирия-
  • кюрди-
  • танкове

Сблъсъци край Алепо

Подкрепяни от Турция сирийски бунтовнически групи са се сблъскали с кюрдските сили в Северна Сирия, съобщи „Ахрам”.

Кюрдските сили са нападнали турски танкове в близост до границата. Според Сирийската обсерватория за човешките права танковете са напреднали в провинцията Алепо. Това довело до боеве с кюрдски бунтовници.

Турция вече обвини Кюрдите, че не изпълняват ангажимента да се изтеглят на изток от река Ефрат. Най-вероятно боевете са били са арабски бойци, подкрепящи кюрдите. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОЮ

    0 0 Отговор
    Добре де, турците правят военна инвазия на сирийска земя, КАТО АГРЕСОР!!
    Кюрдите ОФИЦИАЛНО са подкрепяни (финансирани и въоръжавани) от САЩ, заради което имаше разногласия на международно ниво между Анара и Вашингтон!
    Много от кюрдите всъщност са жители на Сирия и реално са си защитавали домовете от въоръжено нахлуване!
    Защо трябва да се изтеглят, когато и без това Турция прави НАХЛУВАНЕ В ЧУЖДА ТЕРИТОРИЯ???
    Едните са племена без държава, а другите са държава с условия, закони и международни ангажименти (още повече, че е членка на НАТО)
    Мазано стана долу - ич не е добре работата...

    Коментиран от #4

  • 2 Deniz

    0 0 Отговор
    Tova koeto se sluchva i 6te se sluchi teparva predstoi,Da kurdi te bqha podkrepqni ot USA,ama sled sreshtata s Putin&Erdogan..vetreca sprq za kurdi te.İ İsis...İran i Russia podkrepqt deistviqta v momenta...İ USA v4era oficialno narediha na Kurdi te da se otteglqd nazad..

    Коментиран от #5

  • 3 наблюдател

    1 1 Отговор
    Да стрелят да видят фесовете че не е толкова лесно да влизат на чужда територия.
    А като приключи всичко с ИДИЛ следващата война ще е за независима кюрдска държава.И руснаците и американците въоръжават кюрдите никой не бяга от пари.Да му мисли Ердогрух отвън кюрди вътре го дебнат за следващия преврат този път истински.
  • 4 антика

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТОЮ":

    Как защо трябвало да се изтеглят? Защото ония паркетните дженералси и якичките в кабинетите се събират и искат да стане това. А зад тях разни олигарси и концернови апетити им нашушват какво искат от тях - политиците. Политиците пък ркат военните и те в името на "Службата към роодината" им удисват. накратко казано - защото интереси разбъзикват света по кефа си. Нас колко пъти са ни драли всякакви апетити историята сама ти говори. Кеф му на единият Райх, кеф му на другият СИВ, кеф му комунизъм, кеф му осванизъм кеф му фашизъм, само дето никой не пита "демократично" самите народи искат ли тия войни и преразпределения? Чудно? Уж света е демократичен, а никой не пита обикновенният човек, труженника дето реално пълни гушите и хрантути и депутати и военни? Нито ислям нито кристиян нито другите питат обикновенния човек, а му решават съдбата от кръгли маси и даже не са ходили да го видят как живее? Ето затова - щото всеки си гони интереса, а не му пука за обикновенният човечец. Така, че си прав теоретично - навлизането и на Турция ид руги армии в Сирия е незаконно. Но понеже и ИДИЛ е незаконна коалицията влезе и води война. Това хубаво, но сега пък Турция иска да мачка кюрдите страхувайки се от тях и това допълнително усложнява и без това горещият ад. И не знаеш какво ще излезе от тая лудница, освен че някои ще направят нови милиарди от оръжие, някои едри риби, не държави, много ще измрат в касапницата, а победителят и победеният в случаят ще са реално губещи, а парсата ще я оберат малцина привилегировани, както досега винаги се сслучваше в историята. Ето Райха мачка куп народи, а печелеха елитните шефове и някои по-дребни техни слуги от тая далавера. Но коства живота на милиони. Сега е същото - дерат се държави народи етноси а пачката отива при малцина диригенти на тоя ад. Накрая пак ще видиш, че обикновенните хора я духат каквото и да стане. Като при нас - и при царство България и при ОСманската и при Райха и при соца и ковекове все я духаме каквото и да стане. Защото диригентите печелят, а обикновенният човек, машите на тоя ад кой ще умре, кой ще обеднее, емигрирра, осакатее това няма да го направи по-свободен и щастлив. Джихадистите са откачено зло на закостенели приматски обичаи наречени халифат. Затова са зло. Но сега войната влезе в нова фаза, където воюват съюзник срещуу съюзник. И няма лесно да се оправи проблема.
  • 5 ТОЮ

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Deniz":

    Аркадаш, извинявай, че ще ти опонирам ама има много неприятни факти, дето бият на очи!
    Кюрдите (ПКК)са признати за терористи от Турция, но не и от САЩ.
    Кюрдите са етническа група на територията на Сирия, Турция, Ирак и всяка политическа власт се съобразява с тяхното присъствие - къде със сила, къде с дипломация! САЩ си прецакаха учтивия тон с Турция, заради кюрдите и Гюлен, а сега са тръгнали да дават заповеди на кюрдите да се изтеглят???
    Това щеше да е някакъв политически майтап ако не беше истина!
    Предполагам знаеш, колко е висок морала на кюрдите и колко са решителни, когато ги притиснеш в ъгъла - там думата "саможертва" става задължителна, а вече на всеки е известно, какво трябва да направи, за да му се чуе гласът... Много скръб ще налази тази земя и много мъка ще иска утеха - не са прави турците да се бутат в тея пясъци, ТЕ НЕ СА ТЕХНИ И НЯМА ДА БЪДАТ!!!

    Коментиран от #7

  • 6 Jek

    1 0 Отговор
    Умиргайте ги сти американци и да свършва всичко. Вижда се че всичко започва от тях, с тяхната алчност за петрол и ресурси
  • 7 Т-34

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ТОЮ":

    Тези пясъци са били ако поискат пак ще бъдат аркадаш техни америка еврропа са признали пкк за терорска партия и движеение от 5 годинни се войва в сирия с джихадисти и кво маи ги обучават супер сили дане може дасе справят малко самнително. висок морал имат да това е вярно защо защото там кадето се намират кюрдите трябва дасе спъне турския народ щот кактоя са ттръгнали с икономика по всичко на горе няма кои даги спре затова са тези игрички гюлен не постигна нищо сега ще сърба супата наи големия терорист сащ там са укриват терорисстите те са главните финансиращи на терора

    Коментиран от #8, #10

  • 8 ****

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Т-34":

    Направо си е удоволствие човек да чете поста ти.

    Коментиран от #9

  • 9 Цайса

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "****":

    Прави си, брутална точност и прозрачност
  • 10 наблюдател

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Т-34":

    Не се изсилвай ако не е запада щяхте да яздите още магарета.Всичко ви идва от Европа и Америка.Някога англичани французи са оставили кюрдите под турска власт и са си затворили очите пред геноцида който турците са провеждали.
    Сега ще слушат запада и Русия иначе ще се върнат пак на магаренцата и ще загубят много територии което между другото е справедливо.
  • 11 Фалософ

    1 0 Отговор
    Не може да позволят на Турция такива завоевания, защото това ще означава да оставят и Крим и Донбас на Русия - просто веднага ще се направи аналогията!
    Едните правят Референдум и анексират, а другите влизат с танкове и искат да останат - това ще развърже ръцете на руснаците, защото Турция, като държава членка на НАТО е агресор и завладява чужда държава.
    Защо Русия да връща Крим, където населението само показа волята си, чрез Референдум щом Турция влиза с армията си да трепе населението и да завладява?? При това на всички е ясно, че тези хора не са ИД, а кюрди!
  • 12 Лорънс Арабски

    1 0 Отговор
    На времето англичаните са начертали тези пущинаци . Гледалисте филма ...Лоранс Арабски . Сега предстои ново разпределение .Дано този път даги делят на кюрди ,араби ,шиити сунити и още няколку етноса , та да спрат тези бежанци иубийства .В момента ,великите сили изсипват стотици хиляди тонове бомби . Жертвите са хиляди цивилни .Който може се спасява на запад ,а забележете ....нито един неще в Русия . Руската демокрация не ги съблазнява ...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания