Last news in Fakti

1 Септември, 2016 20:31 7 731 20

Пактът Рибентроп - Молотов е виновен за Втората световна война

  • пактът рибентроп - молотов-
  • втора световна война-
  • антоний мацеревич-
  • полша-
  • германия-
  • русия

Войната нямаше да се случи без руско-германския съюз

Пактът Рибентроп - Молотов е виновен за Втората световна война - 1

Причината за Втората световна война е „Пактът Рибентроп - Молотов“, заяви министърът на отбраната на Полша Антоний Мацеревич.

„Тази война, тази страшна драма на полската държава и народ, на целия свят, не би се случила ако не беше руско-германския съюз, ако не беше „Пактът Рибентроп-Молотов“, ако не беше заговорът на Хитлер и Сталин. Няма по-голяма заплаха за мира от заговора на тоталитарните режими срещу свободата, демокрацията и мира“, заявява Мацеревич, цитиран от ТАСС.

Той заявява също, че в цяла Европа „само полската армия е имала сили, решимост и мъжество да се противопостави на агресорите“.

Пактът за ненападение между Германия и Съветския съюз известен също като Пакт Молотов – Рибентроп, е споразумение между СССР и Германия, сключено в Москва на 23 август 1939 г. От Съветския съюз подписва народният комисар на външните работи Вячеслав Молотов, а от Германия – министърът на външните работи Йоахим фон Рибентроп. На подписването присъства Йосиф Сталин. Към споразумението е приложен таен допълнителен протокол за определяне границите на областите от взаимен интерес в Източна Европа в случай на „териториално и политическо преразпределение“.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    1 1 Отговор
    тва е повече от ясно и вече не се отрича от нито един сериозен исторически анализатор.

    Коментиран от #2, #12

  • 2 Д'Мин

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    А да си спомниш този договор, който е преди Риб.-Молот.?
    Мюнхенското споразумение от 1938 година е споразумение, съставено в Мюнхен на 29 септември 1938 година и подписано на 30 септември същата година от премиера на Великобритания Чембърлейн, премиера на Франция Даладие, райхсканцлера на Германия Хитлер и премиера на Италия Мусолини. Споразумението уговаря предаването на Судетска област от Чехословакия на Германия. Широко известно е също като Мюнхенски сговор.
    Ти ли си сериозния исторически анал?

    Коментиран от #10

  • 3 Патето Яки

    3 1 Отговор
    Кака Сийка каза сто пъти - Прасчо е виновен.
    С надеждата че една лъжа повторена 100 пъти ще стане истина.
  • 4 1233

    2 1 Отговор
    Поляците са наши хора,
    кръстосвали сме се по царска линия навремето.
    Замалко да ни спасят от турците още в началото-да не забравяме!
  • 5 Алфата

    2 1 Отговор
    Аз имам редовно вземане - даване с поляците. Готини са! И страната им е хубава и вече подредена! По славянска линия с тях сме си най-близки, както с унгарците по прабългарска: впрочем ние сме им (на унгарците) единствените роднини в Европа! Ние имаме и други, но те имат само нас! Та прав е министърът - най-пострадалата страна от ВСВ. Полша! С най-много жертви на глава от населението! И дала първа отпор. А германци и руснаци най-накрая трябва заедно и официално да се засрамят от гореспоменатия пакт!
  • 6 иии

    1 0 Отговор
    Черчил" Англия няма приятели,има интереси". Интерес беше и Мюнхенското споразумение от 1938 година ,но политически некоректно да се говори за това..
  • 7 Фактите

    3 2 Отговор
    Извинявай г-н поляко ама такива договори като Рибентроп-Молотов са сключили всички европейски дьржави преди това...Англия още през 1936г. Франция 1937г. И т.н.....Сьс този договор силно се спекулира и то най-вече от НПО-тата в Източна Европа...а на Запад си мьлчьт като знаят че те са сключвали сьщо такива договори които реално са Пакт за Ненападение.Това е реалито-другото са просто спекулации.
  • 8 полски гей

    2 3 Отговор
    Тоя се е натряскал и е тръгнал да търси виновни за ВСВ. И е надраскал каквото са му поръчали, смешник.
  • 9 До 2

    0 1 Отговор
    #2 напьлно си прав за Мюнхенското споразумение,но преди това всяка една дьржава от споменатите от ьеб са подписали сьщите договори като пакта Рибентроб-Молотов.Френско германският договор го има в Парижкият Музей на Историята...а английският е още секретен до 2037г.Френският договор не е показан в пьлен текст,но основните неща се разбират.Та поляка да си мери приказките,че ще ядоса шефовете си от запада...
  • 10 стоян георгиев

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Д'Мин":

    и с кво мюнхенското споразумение е по-лошо от пакта молотов рибентроп?при мюнхенското споразумение европа клекна на хитлер да анексира судетите ,а тои усетил слабостта и грабна цяла чехия,после се съюзи с ссср въпреки да тръбяха кви врагове са и нападнаха полша.сега се оказа че виновни били други :)!без пакта молотов рибентроп хитлер ,а и сталин едва ли биха се навили сами срещу всички,но заедно нападнаха европа много лесно.после руснаците викаха олеле мамооо ,на рузвелт и чърчил ,въпреки че преди това зареждаха хитлер със суровини две години по време на въпросната воина!
  • 11 елин

    1 2 Отговор
    Този е душевно болен слушъл съм го няколко пъти.
  • 12 кроко

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    Хибридно тролче, за няколкото години дето се подвизаваш тук, единственото смислено нещо дато съм чел от теб е, че трябва повече да работим! Ако наистина имаш незнам си колко фирми, гледай си работата и не се занимавай с дрънкане на лъжи и кухи лозунги. И ще ти обясня защо: ако не живееш в някакъв затворен свят като кон с капаци, а наблюдаваш хората около теб, би трябвало да ти е направило впечатление, че в България в момента има два типа хора. Масово са изключително тъпите и немислещи хора, които не ги интересува абсолютно нищо и дори има индивиди, които нямат никаква представа какво се случва отвъд границите на собственото им населено място, не знаят кой и защо управлява, да не говорим за ИДИЛ, бежанци и т.н. Другият тип са интелигентни хора, които могат да мислят и следят какво се случва, въпреки че сред тях има такива, които не се интересуват много-много от подробности, щото реалността и начина на поднасяне на информацията ги отвращават.

    Та с лъжи и извъртане на нещата само от една определена гледна точка по теми от близкото минало или реалността в България, няма как да спечелиш никой от изброените типове хора на своя страна - тъпите не ги интересуват тези неща, а мислещите няма как да ти се вържат! Затова гледай си работата и не се занимавай с глупости. С приказки няма как да промениш нито историята нито действителността, но ако даваш пример на хората около теб, тогава може да промениш бъдещето, което би било доказателство че си бил прав. Иначе ще си останеш само с приказките.

    Коментиран от #13, #17

  • 13 ****

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "кроко":

    Защо обръщате внимание на това полово неосъзнато тролче програмирано от Козяк? Нека да си ака по форумите, поне му виждате акъла.

    Коментиран от #19

  • 14 Проше проше

    0 1 Отговор
    Ние също имаме от тези платени лайкучки - прости . . . .и.
  • 15 Бай Хой

    1 0 Отговор
    Отново подменянена исторически факти подобни на отричане на турското робство и освобождението на България. И отново от лица със съмнителна репутация от украйна, полша,нашето президентство например.
    Сега възпирането на нацистите макар и временно преобразуват в съвместен план. Плитка лъжа и прикриване на собствени греки.
    Последно да уточнят украйна, Беларус и така наречените прибалтийски републики части от Полша ли са?
    Кой освободи И Полша и Варшава от нацистите? Какво стана с полските войски участвали в атаката на Москва заедно с нацистите? Те ли са цвета на полската интелигенция?
  • 16 хисторик

    3 1 Отговор
    Войната щеше да сес лучи, дори и да нямаше пакт. Войната бе заложена дори в програмата на Хитлер, в "Моята борба". А Хитлер бе качен и поставен ан власт от елита задкулисието, едрият кейпитъл. Онези, като Круп, Тисен, Красная звезда и останалите едри в света. Те искаха тоталитарен свят, а и халифата май е в интереса им, за да владеят и евтина робска слигенажска ръка и ресурси и да са един вид обособен елит, а останалите роби слуги. Тази идея се толерира от много хилядолетия и досега. Хитлер бе само средството, ако не бе той, друг щеше да бъде. Останалите теории, че видите ли Сталин и Хитлер били светци, са смешни. И единият и другитя са тоталитарни диктатори, налагали своят тоталитаризъм и в съответните им държави и другаде. Но реално ако говорим аз фактите, войната бе започната от Райх-армията, неофициално, с пращането на агенти навред из Европа за шпионаж и други дейности, а в СССР, дори заснемането и каталогизирането на културни ценности, предмет на заграбване от бъдещите военни действия, са дело на Хитлеристката машина. Това е Хитлер - машина за грабеж, терор, смърт. Това е и Халифата на джихадистите. Няма случайни неща в тези събития. Преди известно време в пустинята се появяват есесовски формирования, а в Египет дори се кандидатира за Президент двойник на Адолф. Дали пък именно тези среди не са създали халифатите на джихадистите и да използуват арабите за експанзия, както използуваха германците за втората световна война? за капитала и грабежа това са само средства, няма значени ераси, народности, етности, държави. така, че дали пакта е виновен е трудно да се повярва, но че пакта е средство е факт. Зад този пакт стоят едри олигарси от двете страни, но все алчни за власт и богатство и роби. То и днес дори и без война нещата са си такива - ресурсите ги държат шепа олигарси по света, които си назначават разни президенти министри депутатски лобита за да им прокарват интереса. И от време на време, като им се сблъскат апетитите, вдигат армиите и почват да скарват народите и почват войните. Ами като сме прости народите, слугуваме на олигарси. Но са виновни именно продажните пионки по постовете на държавните администрации. Те прокарват техни интереси, загърбвайки интереса на останалите. Дори Рибентроп и Моллотов да не бяха подписали пакта, пак войната щеше да е факт - империализма и алчността нямат почивен ден. Още след срещата а Адолф в замъка с бароните на едрият финансов кейпитъл, където той разкрива своята визия за райх, те вземат решение да го издигнат на власт, за да им обслужи интересите. И от този ден, в партийната каса на НГСДП се вливат огромни пари. Отделно щурмови отряди на кафявата чума се разправят с опонентите на този ред. Нещо ново? В България чекистите от ДС се разправяха с неудобните на Живков и мафия. В СССР чекистите от КГБ и др. подразделения се разправяха с неудобните нав ластта. Нещо ново под Слънцето? Нема....

    Коментиран от #18

  • 17 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "кроко":

    голям пост без нищо по темата ,а и по другите дето зачекна.та чакам да ми обясниш ,кви ценности изповядваш .очаквам го вече не знам кои пост .може да бягаш ,но все ще те питам.щом белите държави не са твоя стил ,моля те кажи кво управление ти харесва ?покажи ми страна с такова управление .другото дето пишеш не ме интерасува.писал съм по темата ако нещо смяташ за неверно опонираи му конкретно,щото е много лесно има там една далавера или има едни хубави политици ,но като трябва да си конкретен и мишиш с празни приказки!
  • 18 стоян георгиев

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "хисторик":

    трябва да си много незапознат с положението да пишеш че бизнеса иска тоталитарни държави :))).при това положение тисен и круп щеше да завършат като руските банкери и фабриканти,а именно в камерата на някои концлагер.бизнеса винаги иска да командва бизнеса,а при тоталитарните режими тва не е възможно.да немската финансова и индустрялна олигархия е искала да парира пълзящия в германия комунизъм,но е изпуснала работите от контрол и се вижда в кво положение завърши 1945 година.пълен финансов и икономически крах.
  • 19 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "****":

    вижда се вижда се.ти освен за чорапите ,мушито ,джакузито и т.н. глупости друго не пишеш ,щото пробва един два пъти и се оказа че румънците се латинизирали през 18 ти век или че украина е призната в новите и граници от китаиците :)),та се гледа колко е акъла и на кого.сега с милиционерските номера,бил съм триполово ,бил съм глупав ,а и платен от козяк.преди бяха заплахите и поканите за двубои:)))!та мишке вижда се нагледно кои кои е!
  • 20 До момчетата

    1 0 Отговор
    Момчета пораснете, па тогава коментитайте такива сериозни теми! По думите ви личи възраста ви...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания