5 Октомври, 2016 11:38, обновена 5 Октомври, 2016 12:43 2 139 1

Бокова vs. Георгиева в ООН

  • кристалина георгиева-
  • ирина бокова-
  • оон-
  • гласуване-
  • генерален секретар

За първи път две българки - Кристалина Георгиева и Ирина Бокова, ще участват в надпреварата

Решително гласуване за избор на генерален секретар на ООН предстои в Съвета за сигурност. За първи път две българки ще участват в надпреварата - заместник-председателят на ЕК - Кристалина Георгиева и генералният директор на ЮНЕСКО - Ирина Бокова.

Това е шестият предварителен вот от процедурата за избор на нов генерален секретар на ООН. Този път постоянните членове на Съвета за сигурност ще гласуват с цветни бюлетини. Очаква се налагането на вето за някой от кандидатите.

Кристалина Георгиева се включи в надпреварата последна - едва миналата седмица след като правителството реши да оттегли подкрепата си от Бокова и да номинира еврокомисаря. Директорът на ЮНЕСКО обаче обяви, че няма да се откаже от надпреварата. В понеделник Кристалина Герогиева беше изслушана от общото събрание на ООН.

След досегашните пет вота в Съвета за сигурност първо място заема бившият португалски премиер Антониу Гутереш. Това на практика не му носи почти нищо, а истинската битка тепърва предстои.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Картър

    0 0 Отговор
    Малко са две българки, трябваше и една ромка да прати Борисов в оонето. Сега очаквам едната да е последна, а другата предпоследна.