27 Октомври, 2016 08:41 1 667 3

Канада се отказа от среща с ЕС

  • сета-
  • канада-
  • ес-
  • споразумение-
  • търговия-
  • отказ

Трудни преговори

Канада се отказа от среща с ЕС - 1
Снимка: БТА/ AP

Канадската делегация няма да присъства на срещата тази вечер с представители на Европейския съюз, съобщи РИА Новости.

Отава и Брюксел водят трудни преговори за подписване на споразумение за свободна търговия.

Канада продължава да има готовност за подписване на СЕТА, но за целта Европа също трябва да го направи.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че всички страни-членки на европейската общност имат готовност да одобрят търговското споразумение, с изключение на Белгия.

Надеждите на ЕС за ратифициране на споразумението намаляха в понеделник вечерта, след като белгийското правителство не успя да получи съгласието на местните власти.

Граждани излязоха и на протест в столицата Брюксел, за да протестират срещу евентуалното споразумение за търговия с канадците. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 maradona

    0 0 Отговор
    Шапка им свалям на Белгийците! Ето това е отстояване на позиция - не се поддадоха на толкова сериозен натиск от така наречените "големи"!
  • 2 кроко

    0 0 Отговор
    Значи брюкселските меки зелки ще могат да подпишат споразумението дори и без преговори и въпроси. Каквото са им казали от корпорациите, това е, те така или иначе не са го чели, че имат по важна работа.
  • 3 Браво

    0 0 Отговор
    Както е тръгнало белгийците ще излязат единствените пичове в ЕС. А иначе канадците не ще бързат, а ще си почупят краката да дойдат до Европа и да подпишат удобното за тях и абсолютно неизгодното за средния европеец споразумение. Да не забравяме и факта, че подписването на това споразумение вкарва с единия крак и краварите тук. Така и не се чу какво точно пише в споразуменията и със САЩ и с Канада. Тъпите ни медии само повтарят, че ще има безвизово пътуване за българите (е и???) и че белгийците, видите ли, спъвали подписването, като че ли това е нещо много лошо... Продажни, некадърни и услужливи към правителство и европейски чиновници журналя! Вие сте срам за българския народ!
Новини по държави: