27 Октомври, 2016 12:33 1 889 0

Турски пилоти „излетяха“ към затвора

  • преврат-
  • турция-
  • арести-
  • пилоти-
  • гюлен-
  • гюленисти

Анкара чака от Вашингтон отговор на искането за екстрадицията на Гюлен

Турски пилоти „излетяха“ към затвора - 1
Снимка: БТА/ AP

Турските власти задържаха 45 пилоти по подозрение, че са част от организацията на Фетхуллах Гюлен „Фето“, съобщи Анадолската агенция.

Арестите в мащабната операция са били извършени в общо 17 провинции в южната ни съседка. Прокуратурата в Кония е издала заповед за задържането на общо 73-ма пилоти, 45 от които вече са зад решетките.

След опита за военен преврат през месец юли властите започнаха масово преследване на гюленистите в страната и в чужбина. Най-засегнати от чистките бяха полицаите и военнослужещите.

Вчера турските власти арестуваха 81 полицейски служители по обвинения, че имат пръст в опита за военен метеж. Униформените са използвали мобилното приложение „ByLock“, станало нарицателно за гюленистите.

Анкара поиска официално от Вашингтон екстрадирането на Фетхуллах Гюлен, но американските власти искат първо да получат неопровержими доказателства за негово участие в преврата. След пуча в страната бе обявено извънредно положение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: