5 Януари, 2017 12:35 1 850 6

Ердоган погна и жените на военните

  • преврат-
  • турция-
  • съпруги-
  • арест-
  • военни-
  • метеж-
  • заповеди-
  • анкара

Голямата част от жените са съпруги на капитани от армията

Ердоган погна и жените на военните - 1
Снимка: БТА/ AP

Прокуратурата в турската столица Анкара издаде заповед за задържането на 105 съпруги на военнослужещи във въоръжените сили на страната, съобщи „Хюриет дейли нюз“.

Дамите са заподозрени, че имат роля в опита за военен преврат на 15 юли и са част от организацията на Фетхуллах Гюлен „Фето“.

14 от жените са съпруги на подполковници, 40 – на майори, а голяма част от тях са омъжени за капитани в турската армия. Жените са обвинени във финансиране на организацията, както и превеждане на средства към нея чрез „Bank Asya“, която бе свързана с метежниците след опита за пуч.

След опита за военен метеж през юли 2016 година турските власти започнаха масови чистки на всички нива в държавата. Под ударите на закона попаднаха полицейски служители, военни, чиновници и дори журналисти.

Турция обвини живеещия в САЩ проповедник Фетхуллах Гюлен за организирането на преврата и поиска от Вашингтон неговото екстрадиране. Западните страни осъдиха опита за метеж, но разкритикуваха турските власти за преследването на опозиционери и погазването свободата на словото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да го тура на Хасан

    6 4 Отговор
    Ердоклан трябва да го свалят от диктаторрска власт ! Той е бащата на терористите а САЩ майката !!!
  • 2 разбийш

    2 4 Отговор
    Хасане, къде си, брато? Ето твоят любимец ЕрЯстреб, дотолкова се е улисал да разчиства неиудобните му, да си върши кефа хорица, че дори женките на мужлетата са се оказали "Враг на Турция, враг на народа..."? Да ви е познато от близкото ни "славно, комунистическо минало", където всеки неприятен и неудобен на някоя маймуна на пост биваше бит, осъждан, в Белене или мачкан до гроб административно? Присъщото на всички нискоморални диктатори, че правят хората на маймуни натрисат приматски диктатури било халифатски било лъжекомунистически, но диктатури и всеки, който им е неудобен бива заклеймяван, бит, убиван мачкан? ЕрЯстреба яко е прочел историята на АбуАлБагдади и бат Тошо и Сталин и Хитлер и другите диктатори и се е заразил тотално...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хасан

    0 1 Отговор
    Мисля че не е демократично да се подкрепя превратаджии или лидер на ислямистка секта. Този който идва с избори да си иде с избори
  • 5 Хасан

    0 0 Отговор
    "Ей българино,(който ще ми турш) що се срамиш да се назовеш!! "беше казал Паисий

    Коментиран от #6

  • 6 разбийш

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Хасане, аз съм българин, но нито сес рамувам, нитос е гордея с това. няма и защо, човек да се срамува и гордее с някаква народност! защото делата, морала на човека са индивидуални, следователно всеки отговаря за делата си! Значи, ако някой българин стори някоя гадория по света, аз не съм виновен, че е маймуна, а не човек! Същото е, че ти не си виновен, че Ердоган мачка неудобни на него хора. Аз също не съм виновен, че хора на отряд Чавдар ни яхат от десетилетия и ни маймунясват с паметници на Ботев и Левски, пионерски връзки, а крадат парите и ни пречат да правим дори нормален дребен бизнес, какщвото не бе правено и при царство България - тогава хората можеха да правят пмного неща, а сега мафията на постовете ни пречи. Няма причина някой да се срамува, заради делата на сънродник боклук! но пък ако подкрепяме боклуци, дори и на избори, ние им даваме власт и сме морално виновни! Затова и аз съм виновен че гласувах през годините за бСП, СДС, НДСВ, ГЕРБ... защото пакостите извършени от техни хора са смърт и за мен и много други невинни хора. но пък те ни лъгаха предизборно и не нося вина, заради това! Ето колко е скапана системвата - не разстрелва лъжеобещаващи политици и вършещи пакости. За което ВСИЧКИ СМЕ ЕДНАКВО ВИНОВНИ!
Новини по държави: