Last news in Fakti

17 Януари, 2017 08:13 1 784 1

Британският премиер отхвърли идеята за "частично" членство в ЕС

  • ес-
  • великобритания-
  • тереза мей-
  • brexit-
  • европейски пазари-
  • търгува

Очаква се Тереза Мей да обяви курс за излизане на Великобритания от съюза

Британският премиер отхвърли идеята за "частично" членство в ЕС - 1
Снимка АП/БТА

Великобритания няма да запази "частично" членството си в ЕС след окончателното си излизане от съюза. Това се очаква да обяви днес британският премиер Тереза Мей в дългоочакваната ѝ реч за Brexit, съобщи Би Би Си.

Мей ще изложи плана на правителството за окончателното напускане на ЕС, като не е изключено правителството да избере и излизане от единния европейски пазар и митническия съюз и за установяване на контрол върху границите.

Днешната ключова реч на премиера ще подаде сигнал за това как Великобритания вижда бъдещите си търговски отношения с ЕС, като Мей ще успокои останалите европейски страни, че Обединеното кралство иска да търгува с тях "толкова свободно, колкото е възможно" дори след окончателното си излизане от всички структури на ЕС.

От Даунинг Стрийт заявиха, че премиерът ще изложи план от 12 точки, по който ще се водят преговорите за Brexit.

Досега британското правителство е изложило само част от нещата, които иска да получи от преговорите. Официално обаче процедурата за излизането на Великобритания от ЕС ще се задейства през март.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: