Last news in Fakti

7 Февруари, 2017 14:18 6 458 29

Чужди страни предизвикали трусовете в Турция?

  • турция-
  • трусове-
  • земетресение-
  • чужди страни-
  • изкуствено-
  • анкара-
  • мелих гьокчек-
  • кораб

Кораби и подводници, плаващи край турския бряг, могат да стоят зад всичко

Чужди страни предизвикали трусовете в Турция? - 1
Снимка: Shutterstock

Земетресенията в Турция през последните два дни е възможно да са изкуствено предизвикани от „външни тъмни сили“, заяви кметът на Анкара Мелих Гьокчек, цитиран от „Хюриет дейли нюз“.

Градоначалникът на турската столица подозира, че чужди страни целят да ударят по икономиката на южната ни съседка.

„Днес имаше сериозно земетресение в Чанаккале. Аз проведох разследване и там има кораб, който прави сеизмични замервания наблизо. Трябва бързо да разберем на коя държава е корабът и какво изследва“, написа кметът в профила си в Туитър.

Около 05:30 часа тази сутрин в западната част на Турция бе регистрирано трето силно земетресение за последните два дни.

„Притеснявам се от възможността потенциално земетресение да бъде създадено изкуствено. Това определено трябва да се разследва и да се оповести на обществеността“, заяви Мелих Гьокчек.

„Насоченият към Турция удар в момента цели със земетресение близо до Истанбул да удари по нашата икономика. Някои може да ми се смеят, но аз съм разтревожен за това. Всички подводници и кораби с огромно оборудване – близо до Истанбул, в Мраморно море и Чанаккале – трябва да бъдат наблюдавани“, заяви столичният кмет.

Провинция Чанаккале бе разтърсена от три земетресения с магнитуд над 5 по скалата на Рихтер за последни две денонощия. Нанесени бяха материални щети. Няма информация за загинали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тнтнт

    22 14 Отговор
    Крайно време е някой да каже в прав текст - стига с тоя ХАРП!
    Естествено че са изкуствено предизвикани!

    Коментиран от #3

  • 2 Гюленчо

    17 7 Отговор
    Toia (kmata na Ankara) e ili ot glupav po glupav i maloumen ili zhiveshtite tam sa oshte po glupavi ot nego... golem smeh... mai chovecheca e poprekalil s ganjata i opiuma ot sutrinta... che trebe da lizhe zadnite chati na velikia im vodach anadolskia ciganin...
  • 3 хухух

    13 7 Отговор

    До коментар #1 от "тнтнт":

    И тези в средните векове ли? Да по ХАРП се работи, но да се приписва всичко на ХАРП е меко казано нелепо.
  • 4 ключаря

    13 13 Отговор
    На тоя са му рязали не само от долната, но и от горната глава.
    Това със земетресенията го могат само братята славяни руснаци, но те не биха се занимавали със рязаните по този начин - той е деликатен, а за рязаните това е прекалено модерно/особено за толкова силен икономически район като чанаккале.Какво да кажат японците с район Осака например?
  • 5 👽👽👽Аз съм сред вас

    10 3 Отговор
    Е тоя път ме хванахте !!!
  • 6 нккгг

    18 14 Отговор
    А защо в Америка няма земетресения ?
    А стават само в неизгодни за тях региони?
    Задали ли сте си този въпрос ?
    Естествено че се предизвикват изкуствено - всички са на малка дълбочина! А това, че сте глупави и не можете да си направите елементарни изводи си остава само, за ваша сметка!

    Коментиран от #8, #23

  • 7 Гост

    12 7 Отговор
    За всичко някой им е крив на тия.
  • 8 Azazel

    18 3 Отговор

    До коментар #6 от "нккгг":

    Това, че си неинформиран, по принцип не е нещо лошо и всички трябва да се отнасяме с разбиране към теб. Но, моля те, поне не ни предизвиквай и не се излагай така, като коментираш неща, които не разбираш. По-голяма глупост от това, че в Америка няма земетресения, не бях чел дори във форума на Факти... В Америка постоянно има земетресения. Покрай разлома Сан Андреас, който пресича цяла Калифорния (най-населеният щат там) от север до юг, ежегодно стават множество земетресения, от които поне няколко са с доста по-голяма сила, от тези, за които става дума в статията. Отделно, множество земетресения стават в Аляска (там, където се крие "зловещият" ХАРП... Явно хората, които го управляват, обичат да рушат собствените си домове...) и куп други места. Но, да, естествено, че е по-лесно да съзираш конспирации във всичко, което не разбираш, отколкото да се опиташ да разбереш неща, които са трудни за разбиране за хора с IQ по-ниско от 60...
  • 9 Карли

    6 5 Отговор
    Лично Путин е наредил разследване от руските космически войски, във връзка с английският разрушител в Черно море. Поскат хаарпата!
  • 10 Мефистофел

    13 9 Отговор
    Като ти гледам името - АзЗелето - или някъв си там демон от митологията ми е ясно IQ-то ти! Спри да се излагаш по форумите!
    Плитките земетресения са продукт на човешка дейност - респективно ХАРП!
  • 11 ключаря

    10 3 Отговор
    До нккгг

    Защо няма???
    Чети, бе приятел, в дебелите книги пише защо в Япония има, а в САЩ са по-малко.
  • 12 Насакото Яката

    11 4 Отговор
    Хонда бяха обявили че пускат в серийно производство кола на вода(водород) и им натресоха Фукушима...
  • 13 разбирачев

    9 6 Отговор
    Това ще да е черната перла, тоя кораб разбираш ли....
  • 14 gogo

    12 3 Отговор
    Сигурен съм, че ще има и осъдени за "умишлено причиняване на заметресение". Сигурен съм, че осъдените ще са гюленисти или кюрди.
    И това е НАТО?! Нижни са реформи.
    "Uphold democracy, including tolerance for diversity"-едно от изискванията за членство в НАТО
  • 15 Тихо

    12 11 Отговор
    Абе някои тука много знаят и са много умни но дали знаят за един дето е живял преди около 100 г и се казва НИКОЛА ТЕСЛА, кметът на Анкара за някои може да е луд ама тези някои сте много тъпаци.
  • 16 ключаря

    13 8 Отговор
    до Тихо
    Наистина се изказвай тихо.Рязания, знаеш ли колко е знае за Тесла?Не, че ти, като си чувал и гледал знаеш и една стотна от оставеното от Тесла.
  • 17 me be re

    9 5 Отговор
    Тия изперкаха тотално
  • 18 Този

    8 4 Отговор
    Всеки чул недочул си казва мнението предполагам е така защото живеем в свободна страна. Случаят с изказването на кмета на Анкара не ми се вижда странен, но може би има някаква логика понеже едно от големите земетресения в Истанбул преди години се случи точно след посещението Бил Клинтон.
  • 19 Volvo

    5 3 Отговор
    Tova se kazva harp sistema ima nqkolko vid ot tezi ednata zametresenie ili smenqvane meterologi4no uslugi i nqkolko no az misliq tursite rabotqt po vaprosa na mng silno za harp ako nqkoi pravil tova sigurno sebesi e tursite gi pravili tova kmetit daje ne znaet kade
  • 20 abv

    9 7 Отговор
    Тоя кмет тотално е изпушил.
  • 21 гост

    7 1 Отговор
    Като не знаете за ХААРП , прочетете за СУРА / в търсачката ще намерете инфо / .
  • 22 681 БЪЛГАРИЯ

    7 10 Отговор
    БОЛИМА САЙДЕРА ЗА ФЕСОВЕТЕ !
  • 23 наблюдаващ

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "нккгг":

    Прав е - трябва веднага всички съмнителни кораби да бъдат проверени и ако е нужно арестувани от военните ! И за малките деца вече е ясно ,че доста от тези катаклизми се предизвикват умишлено от престъпници на високи постове ! Това насилие трябва да спре - това е системен геноцит и троризъм над човечеството упражняван в наши дни в особено големи размери !

    Коментиран от #25

  • 24 Ученио

    4 2 Отговор
    Ний като сме тъпи и не просветени , това не означава че всички са тъпи. Ний като сме не кадърни и мързеливи и завистливи , и останалите са такиви? Не грамотният е тъп и упорит и е малко фанатик , не може да знае , до къде стигнала технологията в света . Много неща които се смятаха не възможни до скоро сега са факти.
  • 25 бъди по наблюдателен

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "наблюдаващ":

    То не остаха военни, как ще ги атестуват тия кораби ;)!
  • 26 Хохи

    1 3 Отговор
    Две възможности:
    1 Хаарп
    2 Оста на планетата се измества. Познайте от кой????
  • 27 Хохи

    1 2 Отговор
    Две възможности:
    1 Хаарп
    2 Оста на планетата се измества. Познайте от кой????

    Коментиран от #28

  • 28 Azazel

    6 1 Отговор

    До коментар #27 от "Хохи":

    A, това, че Турция лежи върху няколко активни разлома и там винаги, ежегодно са ставали по няколко такива, а на няколко години и доста по-силни земетресия, хиляди и милиони години преди Харп, САЩ или Турция, викаш, не е възможност?... Или имаш някаква тайна и недостъпна за нас, простосмъртните имформация, че Харп може да пътува и във времето, и да прави земетресения в миналото?...
  • 29 ЗОРО

    1 0 Отговор
    КМЕТА НА АНКАРА ПРЕДПОЛАГАМ Е С ДОСТА ВИСОКО IQ, ДА УПРАВЛЯВАШ 5 МИЛИОНЕН ГРАД НЕ Е ЛЕСНО !!! ПРЕЗ 1999 Г ВЕДНАГА СЛЕД ГОЛЯМОТО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ АМЕРИКАНСКИТЕ КОРАБИ ДОСТАВИХА ПОМОЩ ЗА ТУРЦИЯ !!!ПРОСТО АМЕРИКАНЦИТЕ СА ЗНАЕЛИ ЗА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО ПРЕДВАРИТЕЛНО !!! ПРИ ОПИТ ТУРЦИЯ ДА СЕ ОТКЪСНЕ ОТ АМЕРИКАНСКОТО ВЛИЯНИЕ СЛЕДВА СИЛНО ОПУСТУШИТЕЛНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ !!!
Новини по държави: