Last news in Fakti

21 Февруари, 2017 10:04 1 147 0

Експлозии разтърсиха съдебен комплекс в Пакистан

  • пакистан-
  • взривове-
  • чарсада-
  • талибани-
  • загинали-
  • съд

Взривовете са отнели живота на най-малко трима души и са ранили поне 11 други

Експлозии разтърсиха съдебен комплекс в Пакистан - 1
Снимка Архив АП/БТА

Серия от експлозии разтърсиха пакистанския град Чарсада, в Северозападната погранична провинция на страната, съобщава телевизия Ал Джазира.

Най-малко трима души са загинали, а поне 11 са били ранени, по време на взривовете, избухнали в съдебен комплекс в града, твърдят свидетели.

Трима атентатори самоубийци са се опитали да атакуват съда, но са били застреляни при портата на сградата, където са активирали жилетките си, натъпкани с експлозиви, заяви пред "Ал Джазира" полицейски служител.

Отговорност за нападението е поела групировката "Джамаат-ур-Ахрар", фракция на талибаните в Пакистан. Членовете на групировката публикуваха съобщение в Туитър, в което заявиха, че атентатът е тяхно дело.

Местните медии съобщават, че след взривовете е започнала стрелба, след като спасителни екипи и военни се втурнали към мястото на инцидента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА