Last news in Fakti

27 Март, 2017 15:15 1 351 9

Глобяват Навални с 20 000

  • русия-
  • арести-
  • ес

Русия няма да се съобрази с призивите на ЕС

Руските власти не считат за необходимо да се съобразят с призивите на САЩ и ЕС за освобождаването на арестуваните по време на протестите в страната, съобщи ТАСС.

Това пред журналисти заяви прессекретаря на руското президентство Дмитрий Песков. ЕС определи арестите като нарушение на основни свободи.

„Ние не можем да се съгласим с тези призиви. Няма как да ги вземем под внимание. Задължение на Съвета на Европа не значат, че ние трябва да пренебрегваме нашите закони“, заяви Песков.

Над сто души бяха арестувани по време на антиправителствените протести в Русия през последната седмица. Сред тях беше и опозиционният лидер Алексей Навални.

В същото време съдът в Москва определи Навални да бъде глобен с 20 000 рубли и две седмици затвор. Той е обвинен в организиране на незаконен митинг. Самият Навални прехвърли отговорността на администрацията в Москва. Според него там не са могли да постигнат споразумение в необходимите срокове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jimbo

    12 6 Отговор
    тази надрусани олигуфрени платени от запшада следва да бъдат пребити и заточени в сибир. Вижте само в САЩ как пребиват и заточват терористите в гуантанамо а те са най големата демократура
  • 2 бббббб

    11 5 Отговор
    Путин ще си го премести
  • 3 БАЙ ГАН4О

    15 5 Отговор
    В Русия номера с цветните революции не върви.Не го ли разбрахте бе тъпанари.
  • 4 Пеньо

    5 10 Отговор
    Протеста срещу корупцията е протест срещу бащицата-джудже и затова е строго наказуемо!
  • 5 МАТРОСОВ

    6 8 Отговор
    Радвам се че не съм в сибир, но още по добре че се отдалечихме от сбир , колко тояги щях да тнеса ГОСПОД знае . Никога не ми е харесвало евразитската демокрация с тоягата .
    Жал ми е за хората там , завиждат много , но им трябва доста време и търпение. Все някога ще свърши този кошмар на тирания

    Коментиран от #6

  • 6 юнга

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "МАТРОСОВ":

    Хайде сега, българските избори и Сибир! Ти пиеш ли си хапчетата редовно? Колко пъти си бил в Сибир,докато са управлявали комунистите?
  • 7 кроко

    5 2 Отговор
    Баща му на ссс-ъселчо е бил в Коми и сега ссс-ъселчо в много сърдиткак така му прекратили договора без предупреждени при разпада на СССР! Демокрация, бе! Страх ги е да не отдат пак на работа в Коми да ги уволнят за мързел и некадърност.
  • 8 стоян георгиев

    4 5 Отговор
    смел човек е този навални,но за съжаление няма да кара дълго в русия.явно трудната среда там създава и сериозни хора сред сивата масовка,щото е интелигентен тип и знае ,че няма никакви шансове за успех,но не се отказва макар, че риска за него и семеиството му да са огромни.

    Коментиран от #9

  • 9 на Деса шушито

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Вземи си го в къщи.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания