Last news in Fakti

1 Април, 2017 08:43 920 0

Опустошителният циклон взе жертви

  • австралия-
  • циклон-
  • деби-
  • жертви-
  • жени

Десетки хиляди домакинства са без ток

Опустошителният циклон взе жертви - 1
Снимка: БТА/ AP

Най-малко двама души са загинали, а десетки хиляди са в капан на опустошителния циклон, ударил източния бряг на Австралия, предадоха местните агенции.

Бурята „Деби“ връхлетя щатите по източното крайбрежие на континента, събаряйки мостове, разрушавайки пътища и къщи. Хиляди домове са без ток.

От метеорологическата агенция на страната посочиха, че няколко реки са достигнали опасно високи нива и има риск за местното население.

Полицията съобщи, че две жени са загинали. Домът на едната е бил залят от придошлите води, докато другата е загинала в автомобила си на наводнен мост.

Властите се опасяват, че броят на загиналите може да се увеличи. Циклонът „Деби“ е от четвърта категория при максимални пет.

Железопътни компании прекратиха дейността си, а някои малки населени места са напълно откъснати от света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: