Last news in Fakti

9 Април, 2017 20:03 1 861 1

Руски тийнейджър планирал атентат в Норвегия?

  • норвегия-
  • стокхолм-
  • осло-
  • атентат

17-годишен руски гражданин е арестуван по подозрение във връзка с взривното устройство в Осло

Руски тийнейджър планирал атентат в Норвегия? - 1
Снимки: БТА/АР

Норвежката полиция съобщи, че е арестувала 17-годишен руски гражданин по подозрение във връзка с взривното устройство, открито снощи близо до оживена метростанция в Осло и обезвредено преди да избухне, предадоха световните агенции.

Задържаният отхвърля твърденията, че симпатизира на групировката "Ислямска държава", заяви неговият адвокат Осе Карине Сигмунд. "Това е хлапешки номер", изтъкна тя пред норвежка телевизия, цитирана от "Ройтерс".

Високопоставен полицейски служител посочва, че младежът е задържан по подозрение в притежание на оръжие. Ръководителят на службите за сигурност твърди, че не е ясно дали тийнейджърът е планирал да извърши нападение със самоделното взривно устройство.

Самоличността на заподозрения не беше оповестена, но стана ясно, че той е бил известен на разузнаването. Младежът пристигнал през 2010 г. в Норвегия като бежанец.

Руски тийнейджър планирал атентат в Норвегия?

Според в. "Верденс ганг", цитиран от ТАСС, арестуваният е бил наблюдаван в последно време от специалните служби и симпатизирал на радикални ислямистки групировки, включително на "Ислямска държава".

Норвежката полиция повиши днес степента на национална заплаха от тероризъм срещу страната от "вероятна опасност" на "възможна опасност" от атака в близките два месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: