Last news in Fakti

11 Април, 2017 07:15 2 043 41

САЩ готови за още удари срещу Сирия

  • сирия-
  • удари-
  • сащ

Подробности за щетите от удара в Сирия

Американският удар срещу Сирия е засегнал около 20% от сирийските оперативни самолети, съобщи Би Би Си.

Информацията е от американския министър на отраната Джеймс Матис. САЩ атакуваха сирийска военна база през миналата седмица. Ударът беше в отговор на предполагаемата химическа атака срещу цивилни, за която се смята, че е отговорен режимът на президента Башар Асад.

Матис заяви, че подобни действия може да се повторят, ако в Сирия отново бъде използвано химическо оръжие.

Според Матис засегнати са били резервоари с гориво и отбранителни системи. В момента сирийските власти не могат да извършват презареждане на летището в Шайрат.

Сирийските власти признаха за тежки материални щети. Според руски представители унищожени са били само шест изтребителя МиГ 29.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хито

    29 4 Отговор
    А кога ли ще ви го турят руснаците ?
  • 2 изтребител

    23 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: унищожени са били само шест изтребителя МиГ 29
    Айде нека да са МиГ 23, а?

    Коментиран от #24

  • 3 руски орбитален памперс

    4 18 Отговор
    Още няколко пъти по шест и изодзадзе
  • 4 Дидо

    22 3 Отговор
    Почна да излиза истината къде са паднали недолетелите американски ракети-вече има видео със следи от тях по цялата траектория на полета им.Около селищата Кемаз,Кафр Зита има видео на което са снимани останки от американските ракети...това е доста далече от летището,което е било цел на САЩ.
  • 5 ФАКТ

    27 5 Отговор
    Незнам защо,но е факт ,че след американската атака,ИД премина в настъпление по няколко направления.Каквото и да си говорим-фактите са си факти.....
  • 6 onq s konq

    5 31 Отговор
    Давайте братя американци с вас сме

    Коментиран от #9, #20

  • 7 8888

    13 3 Отговор
    Прочетете в бултаймс какво пише за предполагаемите химически атаки и за зарина. На обикновен, разговорен език и много неща ти се изясняват. Има и снимков материал.
  • 8 ИСТИНАТА Е

    11 3 Отговор
    https://youtu.be/JC5LlHeUjZ4 .....я вижте как гримират "жертвите" на Асад......
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 БУК

    7 2 Отговор
    Как ги сметнаха постановкаджийте колко са?
    На компютъра ли?
    Или като стане накрая Game over им излизат резултатите и точките.
  • 11 tost

    7 3 Отговор
    От войната в Сирия ще спечели този който успее да я възтанови а не този който я разруши.
  • 12 ключаря

    13 2 Отговор
    Знам, че благодарение на имперските амбиции на Русия, България получи свободата си.Сега питам - на кого трябва да благодаря за съществуването на България - на имперска Русия, на султанска турция или на великата демокрация САЩ по онова време.Проамерикански настроените в този форум, напишете ясно, с думи, на кого да благодаря за това, че не си бърша сопола с ръкав на някой истамбулски кей или не разнасям чай на капалъ чарши София или не работя ибрикчия в централна баня в София или не съм военен в затвора в анадола- на Америка или на имперска Русия.Ако мислите, че трябва да благодаря на Америка - напишете го, аз тутакси след вашето писание ще благодаря.На имперска Русия благодаря от все сърце предварително, но ако се стигне до заключение от Ваша страна, че трябва да благодаря на демократична Америка ще си взема писмено благодарностите към имперска Русия назад.
    Благодаря РУСНАЦИ - ключаря

    Коментиран от #13

  • 13 GOST

    5 11 Отговор

    До коментар #12 от "ключаря":

    Можеш да благодариш на германците защото ако беше останал в сила Сан Стефанския договор българската народност щеше да изчезне както изчезнаха волжките българи. Под великото управление на Русия и СССР, народа българи на територията на някогашна Волжка България държава която е съществувала почти 1000 години изобщо го няма. ФАКТ

    Коментиран от #17

  • 14 ключаря

    11 2 Отговор
    Това е едно неаргументирано мнение, защото свободна България няма много общо с волжските Българи или пък с въпроса, който поставих, а именно - благодарение на кого сега не съм турски гражданин - на имперска Русия, на демократична Русия или, добре на Германия, която спря имперска Русия да довърши разядената по това време турска империя.
    За сега БЛАГОДАРЯ РУСНАЦИ
  • 15 ключаря

    10 1 Отговор
    Моля Ви, проамериканци напишете ми на кого на благодаря за това, че сегашните БЪЛГАРСКИ земи не са турски вилает - на имперска Русия, на или на демократична Америка, или добре на Германия, която спря имперска Русия да довърши прогнилата по това време турска империя!

    Коментиран от #16

  • 16 ф35

    2 10 Отговор

    До коментар #15 от "ключаря":

    Що се напъвате я, си пийте ракията под някоя селска слива.
    Преди ден тука имаше публикация какво дири Рашката в България.
    една камара български революционери са го разбрали още преди т.н Освобождение за какво са тук.Толкова са се усирали рашките спрямо България ама Вие мижате и си захлупвате очите. Проблемът си е Ваш, даже когато се изсипват доказателства от проверени източници а, не Вашите руски фалшификации ден след ден под форуми и статии.
    Как е рублата днес товаришь>

    Коментиран от #18, #19

  • 17 Лупи

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "GOST":

    Ти прочете ли си пак умозаключенията след, като ги изцвъка?
    Сега си изпий хапчетата, прочети ги пак и се плесни по челото.
    Кажи на надзирателя си да ти спре интернета поне за месец, че ти трябва още лечение.
  • 18 Лупи

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "ф35":

    Руснаците не ги гледай ти, едно е сигурно за руснаците няма опасност да сложат чалми, няма опасност някой друг да им експлоатира природните богатства, няма опасност да имат демографски срив, който да им затрие държавата, няма опасност да останат без инженери, лекари и научни работници, нема опасност да останат без космическа програма, няма опасност да им отцепят територия, няма опасност да им затъпее населението до толкова, че да иска да се съвкуплява масово мъж с мъж и мъж с трансформирана жена от мъж, няма голяма опасност и за рублата им понеже нефта го търгуват в каквато валута е модерна в момента. Няма опасност и да им вдигнат бензина до 3 лв. В общи линии руснаците не ги мисли, защото са добре и си тежат на мястото. Руснаците имат амбиции за нашатра територия в пъти по-малко отколкото Турция и САЩ повярвай ми. Отделно няма държава в Света дето да е дарила повече индустриално оборудване, въоръжение и знание на друга държава, колкото Русия е дарила на България и за капак и е дала свободата. Всичко построено около теб без гипсокартонените кутийки и жълто-розовите хотелчета е построено благодарение на Русия.Всичко, което си го видял, като кражби тук е извършено от българи, а после евреи, американци и канадци. Няма природен ресурс да е изнасян за жълти стотинки от България към Русия, даже напротив има факти за внасяне на нефт и руда за жълти стотинки или домати и краставици. Русия не ви е виновна, виновен е мързела ви и крадливостта ви!
  • 19 ключаря

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "ф35":

    А бе, човек, напиши на кого дължа това, че се наричам БЪЛГАРСКИ и европейски гражданин, а не турски - на имперска рублова Русия или
    на демократична, доларова Америка. Пишеш ми на Америка дължиш това, че не си турчин в момента, ключарю - и аз автоматично си вземам обратно благодарността към имперска Русия - даже ще им напиша лично, че те са се сражавали заедно с турците срещу нашите опълченци на Шипка, а пък рамо до рамо с нас са били Американците в пълна бойна униформа.

    Коментиран от #23

  • 20 коня на оня

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    След като си с тях отивай в пропадналата им държава!И не забравяй да си вземеш някой кашон,за да не те вали дъжда когато спиш под някой мост.
  • 21 ключаря

    0 0 Отговор
    Кажи и ти,Коня на оня, ти благодарение на кого си БЪЛГАРИН, а не турски гражданин, който сега можеше да е в затвора, защото не харесва ердоган - благодарение на рублова имперска Русия или на доларова Америка.Американците се биха с дядо ти на Шипка, руснаците заедно с турците срещу дядо ти - така ли?

    Коментиран от #41

  • 22 Бясното КУЧЕ МАТИС!

    0 0 Отговор
    Подвива опашка - "можем да повторим АКО АССАД отново използва ХИМ оръжие" ! Но Бясното кучето Матис знае че такова там няма?! Тогава му е като на Дон ке Хоте!
  • 23 f 35

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "ключаря":

    https://www.bulgarianhistory.org/makgahan-aprilsko-vustanie/
    Ела да почетеш тука за Юджийн Макхаган, можеш и един паметник да направиш на човека, както са направили В Охайо.
    Не всичко е рашка

    Коментиран от #26, #27

  • 24 шруум гъбков

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "изтребител":

    абе нали е МИГ, какво значение имат някакви цифрички за властелините на буквите
  • 25 ключаря

    2 0 Отговор
    Да бе, пич, не всичко е рашка, ама ти сега щеше да си с турски официален език, а като те подминат германците зад гърба те ще си просъскат- тоя от ориента.
    Та, на американците ли да благодаря, те ли се биха с дядо ти на Шипка, а руснаците заедно с турските орди са им давали отпор?
    Искам да благодаря на някого, че не съм длъжен да бия пет пъти на ден чело в земята и да слушам воя на мюезила и ти ми кажи, рашките ли се биха с турците или доларовите американци?
  • 26 ключаря

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "f 35":

    Да бе, пич, не всичко е рашка, ама ти сега щеше да си с турски официален език, а като те подминат германците зад гърба те ще си просъскат- тоя от ориента.
    Та, на американците ли да благодаря, те ли се биха с дядо ти на Шипка, а руснаците заедно с турските орди са им давали отпор?
    Искам да благодаря на някого, че не съм длъжен да бия пет пъти на ден чело в земята и да слушам воя на мюезила и ти ми кажи, рашките ли се биха с турците или доларовите американци?
  • 27 ключаря

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "f 35":

    И като Макгахан видя всичко, което е видял, какво направи доларова Америка - удари Турция, изпрати войски след клането, или следе като имперските Руси стигнаха до Цариград, заедно с Германия, Франция и Австрия проскърцаха със зъби, ако Русия превземе Цариград ще участва във война срещу нея?
    Кажи ми, че нещо съм слаб в историята!
  • 28 f 35

    0 2 Отговор
    Един писател какво може да направи, ако ще да е руски или какъвто и да е???? Оръжието му е писалката
    На войника оръжието е......
    На дипломата и политика оръжието е......
    И така нататък....
    На чобана като теб какво му е оръжието....... гегата нали...
    Така а, какво решава в крайна сметка въпросът- политиката.
    Ти прост ли си???????? Какво не вдяваш, ти недей слуша какво правят политиците, ами гледай какво правят.По делата ще ги познаеш.Откакто са ни ОСВОБОДИЛИ само ни цоцат бре идиот
    Я виж колко пъти.Постоянно ни се месят руснаците, нацията ни е разкъсана заедно с другите идиоти от Европата.
    -Освобождението сме си го платили с наши единородци българи от Север на Юг и от Изток на Запад.(Северна Добруджа, Пирот Враня, Надолу към Македонията писали сме сме се съюзници със сърбите, с договор.После матушката вика а, няма Вие тъй инак.Аде, сега щото взехте Източна Тракия ще Ви дадем на сърбите, че Вий много (българите) налапахте бе.Ний(руснаците) Ви казахме спрете на Одрин, на Чаталджа, на Цариград ама не слушате на Ви сега и Румънията да Ви нападне. На Ви понтони(на румънците),
    А Вашия руски цар Николай знаете ли какво Викал едно време.Как се подиграва с българите чети в следващият пост.Какво е като у...сан рашки цар, той не може да се бъзика с нация като нашата:

    Коментиран от #34

  • 29 f 35

    0 1 Отговор
    Митрополит Методий Кусевич пише за българската наивност, Неклюдов и виновникът за погрома на България 1914г.
    -Ей, богу! Българите са били най-преданите хора на матушка Русия.Истината е, че никой, дори самите руси не са така привързани към своя цар-баща, както българите.Че тяхното русофилство, че тяхната сляпа привързаност и преданост към императора и правителството му стана причина за погрома на България.Русофилството е достигнало до идиотство.Когато руската дипломация прави пакостите, ние българите, нарочно си закриваме очите и жумим „погромът ни дойде от Австро-Унгария, 16 юний е катастрофална дата”Ние така казваме.
    >>>Когато ние русофилите, си деряхме гърлата да викаме: „Не е той, а е 16 юни, императорът в Кюстенджа, пред очите на целия свят, във време на тостовете отговори, като извика гръмогласно:
    „Аз съм, аз проведох погрома на България!О, вие слепи русофили, не ми отнимайте славата с Вашето сляпо твърдение, че не аз съм бил и че бил 16-тий!За да не Ви се отварят очите като на слепци и да не ми отнимате заслугата, следователно и славата за нанесения от мен, чрез моето правителство погром над България, аз станах шеф на полка, който пръв влезе в Силистра!Аз съм шеф на крадливия полк, който със своето първо влизане в Силистра огласи, даде сигнал за погрома на България.
    Подир погрома г. Неклюдов побегна от София.Чичо Петр, сръбският крал го награди с най-голям орден за заслуги към сръбските интереси.Чудно, защо един крал сръбски ще го награждава, кой
  • 30 f 35

    0 1 Отговор
    , който в България беше пълномощен министър по времето на Фердинант и правителствата на Гешов-Данев?????
    Неклюдов(това е руски посланик в София по време на Балканските войни) е работил наистина при българските министри, но за пакост и в интерс на Сърбия.Неклюдов дирижираше тези правителства, като слепи кукли и бяха негови оръдия.Ето какво се случваше- всяко утро той се осведомяваше от нашите министри, за състоянието на нашите войски, где кои части се намират, где са най-силни и слаби.Всеки ден Неклюдов, чрез Хартвига държеше сръбското правителство в знание, в какво положение са нашите войски, а чрез нашите министри той предавал на сърбите потребните сведения.Сега, разбираме защо Неклюдов е награден заедно с целия персонал на посолството от сръбския крал.Не е награда за черните очи”.
    Той издавал и заповедите за настъпление и отстъпление на нашите войски, в лицето на генерал Савов, Неклюдов срещнал трудности, затова Савов бе заменен от послушния генерал Радко Димитриев- възможно най-послушния славянофил.
    Где ги не сяеш, никнат руските дипломати.Във всичко ни се бъркат, какви грижи не полагат за нашето сгромолясване?Не на 16 юний, а на 18 Неклюдов нареди пълно отстъпление по всички линии на нашата армия.Ако не беше тази пагубна заповед, цялата сръбска армия шеще да бъде в наш плен, а гърците щяха да бъдат унищожени.Не чудно сега, че Неклюдов, който действаше в София, че се възнаграждава в Белград.
  • 31 f 35

    0 1 Отговор
    Реч на Георги Кирков в Народното Събрание 25/04/1914г
    ...Тая Русия търси дебуше, търси път.ако намери достатъчно негодни балкански народи, достатъчно слаби и глухи към своята съдба, тя ще мине над тяхните трупове...
    Непосредствено преди войната ние предупреждавахме, чрез митинги и в нашия печат от цяла година назад, защото сме дълбоко убедени- всички събития дойдоха да го докажат.Русия в противоречие на онова голямо и дълбоко заблуждение, което разделя нашите партии на русофилски и австрофилски, няма никакъв реален интерес от създаването на една велика България на Балканския п/в. Русия няма този интерес, не само по завоевателни съображеия в смисъл онова, което говори Петър-Великовите планове(идеята да имат флот и излаз към топлите морета, чрез териториално разширение)
  • 32 f 35

    0 1 Отговор
    Реч на проф.Ганчо Ценов 1915г. За Русия и завоевателните и стремежи на сърбите
    ..От сърце предаденият Данев на Русия е бил предразположен за всички сюгестии, които са му идели от руската страна.Благодарение на това той е предизвикал битката на 16 юни 1913г, която да оправдае решената от Русия война против България.За тази война Русия не само покани Румъния и с това благослови съюза срещу България, ами дори им даде и понтони за преминаването на Дунав, при което са присъствали руски официални лица.”
    Въпросът е, могъл ли е тогавашният кабинет да заблуждава в намерението на Русия спрямо България?Ние обширно изложихме, че не.Още през октомври 1912г, щом сърбите стъпиха с българска помощ влязоха в Македония, руският император честити това на сръбския престолонаследник, като му каза, че сърбите са завладели Скопие, старата сръбска столица.Руският император сам наруши сръбско-българският договор, дали Скопие ще е български или сръбски, ще се реши след войната.Т.е като арбитър, дава Западна Македония в нарушение на предварителните договорености и на Сазонов му остана да тури в действие императорското нареждане.
    След Букурещкият мир, руския цар посети и румънския крал в Добруджа, като прие да стане шеф на полка, който пръв влезе в Силистра и квартируваше в българския град Добрич.Тези два акта стоят във връзка помежду си и показват, че с тях се е целяло разпокъсването на България.Толкова ясно, че Гешов и Данев са могли да се съмняват
    В него.Не ще да догажда човек
  • 33 f 35

    1 0 Отговор
    Речта на Христо Кабакчиев в Народното Събрание 03.05.1914г
    ....Телеграмата от 12 юний 1913г. В която Бобчев съобщава за своята среща със Сазонов(мин.на външните работи в Русия), и докладва на Данев за разговора.
    Думите на Сазонов са: „Не очаквайте нищо от нас и забравете, че има някаква обязаност до днес от 1902г.” На 15 юний Данев телеграфира под номер 1945 на г-н Бобчев със следния пасаж: ...”да не би да са съобщили русите за денонсирането на конвенцията от1902г.”Може ли г-да, след това да съществува някакво съмнение, че тайна конвенция от 1902г съществува?
    Тази тайна конвенция, както се вижда от изнесените телеграми задължава Русия да пази неприкосновеността на България и от същите разменени телеграми се видя, че в най-критическия момент се отказва от своята обязаност.Остави Ромъния да забие нож в гърба на българския народ(речта е пркъсната от ръкопляскания от десницата и десния център в НС).Даже вие имате и други телеграми от г.Калинкова и Данева в които се казва: Кои са силите, които насърчават Ромъните да мобилизира срещу България.Господин Калинков отговаря: Това са Русия и Франция”.Ето как нашата Освободителка изпълни обязаността си, с която сключихме таен договор.
    А. Христовъ задава въпрос:- Кой го сключи?
    Хр. Кабакчиев отговаря: -русофилското правителство от 1902г., което Вие защитавате.

    С този договор Вие нарушихте чл 17 от Конституцията, според, който трябваше да получите пълномощно от НС, а Вие го сключихте без знанието на НС, затова в
  • 34 ключаря

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "f 35":

    Да бе, човек, един писател не може да направи нищо с една писалка, но ти май като усети, че губиш почва под краката си взе да пишеш глупости.
    Писателят си е свършил работата - видял - писал - браво.Аз питам след като доларова Америка видя видяното от него, какво направи за още неосвободения БЪЛГАРСКИ народ - изпрати войска, проля кръвта си?Или пък германците и австрийците официално изпратиха ли армии да накажат звяра.Рублова Русия заради имперските си амбиции изпрати ли войска с заявление преди боевете - отиваме да спасим братята славяни и християни от турския ятаган.Или нещо греша, а?
    И сега на кого да благодаря, че не съм ориенталец - на имперска Русия или на доларова Америка?
  • 35 f 35

    0 1 Отговор
    затова вие трябва да понесете отговорност заради това нарушение.Това престъпление ще Ви поведе към държавния съд.Вашето престъпление е толкова голямо, че когато вие обвързахте страната с такъв договор, позволихте на една държава да изостави България в най-решителния момент и тласна един негов неприятел да я удари в гръб.Ако това не е предателство към бълг. Народ, аз Ви питам кое предателство.
    ...И от положително място се научих още, че Русия държеше едно враждебно отношение срямо България и въпреки тези индикации бившето правителство тласкаше България повече и повече в лапите на Русия.Предателството се състои в това, че българското правителство знаеше от толкова много данни, за готвеното срещу България, че отива към посоката на пропастта и даде на тепсия страната на руския цар.

    Реч на Георги Кирков в Народното Събрание 25/04/1914г
    ...Тая Русия търси дебуше, търси път.ако намери достатъчно негодни балкански народи, достатъчно слаби и глухи към своята съдба, тя ще мине над тяхните трупове...
    Непосредствено преди войната ние предупреждавахме, чрез митинги и в нашия печат от цяла година назад, защото сме дълбоко убедени- всички събития дойдоха да го докажат.Русия в противоречие на онова голямо и дълбоко заблуждение, което разделя нашите партии на русофилски и австрофилски, няма никакъв реален интерес от създаването на една велика България на Балканския п/в. Русия няма този интерес, не само по завоевателни съображеия в смисъл онова, което говори Петър-Вел
  • 36 f 35

    0 1 Отговор
    Туй нещо го отнесете до руския посланик тролове

    Коментиран от #38

  • 37 f 35

    0 1 Отговор
    Ти прокарваш руска политика
    Ако искаш да си полезен ще забравиш за руската политика, която е грабителска.
    Нещо смислено е да запалиш свещ, ако си вярващ за загиналите за България, ако си вярващ.
    Ако не си на 3-март по едно цвете стига, важно е да се сетиш.И не само рашки- българи, руси, украинци, финландци, румънци..На тях ще се кланяш не на руските царчета.
    Панимаеш

    Коментиран от #39

  • 38 ключаря

    1 1 Отговор

    До коментар #36 от "f 35":

    Аз дори не знам какво е това нещо - трол.Мога да пиша на български, мога да смятам що-годе добре.Говоря членоразделно, не като англичаните и американците с някакви средни звуци между "а" и "о" и пр.
    Излиза обаче, че ти си на мнение, че рублова Русия не е изпращала войски в България и благодарение на нейните имперски амбиции аз не съм свободен днес да се нарека БЪЛГАРИН.
    Има пролята кръв на войници в Стара Загора, Шипка, Плевен и къде ли не за нашата свобода, но ти не признаваш, че тя е РУСКА, значи е на някой друг - на американски армии, на френски, на австрийски, на испански армии или на някоя друга нация.Обаче ти не пишеш на коя.
    Значи истината е ясна - кръвта е на извънземните войници - чак сега, благодарение на тебе, осъзнах, че ние БЪЛГАРИТЕ сме освободени от извънземните.Значи ще благодаря на тях - благодаря Ви ИЗВЪНЗЕМНИ, много Ви благодаря - благодарение на f35 разбрах за Вашата роля за нашето освобождение, този велик българин f35, благодарение на него.Обаче, като сте ни освободили Вие, за какъв чеп да уважавам доларова Америка?
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 f 35

    0 2 Отговор
    Разбрахте на кого да се кланяте.какво ми философстваш трол ключарюлупирашков пляс думаю
  • 41 коня на оня

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "ключаря":

    Ти май нещо не си разбрал.