23 Ноември, 2011 17:12 801 1

Лондон удължи ограниченията на БГ работници

  • великобритания-
  • работници-
  • ограничения

Рестрикциите ще важат до края на 2013 г.

Ограниченията за работа във Великобритания за български и румънски граждани ще бъдат удължени до края на 2013 г., съобщи британският министър на емиграцията Деймиън Грийн, цитиран от ББС. Това означава, че нискоквалифицирани работници от България и Румъния няма да получат възможност за легална работа във Великобритания.

Ограниченията бяха наложени за първи път през 2007 година, когато Румъния и България се присъединиха към Европейския съюз. Според европейското законодателство те не могат да продължат да се изпълняват след 2013 г.

Грийн обясни, че той е решил да удължи периода, защото иска да е сигурен, че българските и румънските работници ще донесат икономически ползи за британския пазар, а не само да носят негативи за вътрешния пазар.

„Икономическите събития през последните години оказаха сериозен удар върху пазара на труда и условията на труд във Великобритания, въпреки това той демонстрира висока степен на устойчивост, особено по отношение нивата на заетост, по време и след рецесията", подчерта Грийн.

Според него, обаче, условията на трудовия пазар са много несигурни, когато са засегнати от такива процеси като имиграция на хора. По думите му преди 2007 г. относително слаба е била имиграцията на българи и румънци към Великобритания, докато след 2007 г. тя се е покачила.

Той смята, че ако се премахнат ограниченията това ще доведе до увеличаване на безработицата в страната.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДИСКРИМИНАЦИЯ

    0 0 Отговор
    А СЛЕД 2013Г. ЩЕ УДЪЛЖАТ СРОКА ОТНОВО ДО 2015 И Т.Н. И Т. Н. ЕГАТИ СМЕШНИЯ ,,ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ'' . ОТ КАКТО СМЕ ВЛЕЗЛИ В ТОВА ПОДОЗРИТЕЛНО НЕЩО НАРЕЧЕНО СЪЮЗ ... НО САМО ЗА НЯКОИ ОТ ТОГАВА БЪЛГАРИЯ СЕ ПРЕВРЪЩА ВЪВ ВСЕ ПО БЕДНА И МРАЧНА СТРАНА ! НАС НИ ИЗПОЛЗВАТ ПОДИГРАВАТ НИ СЕ ОТРИТВАТ НИ И НИ ПРЕТОПЯВАТ КАТО НАЦИЯ ! ЕТО ТОВА ВИ Е ПОЛЗАТА ОТ ЛИЦЕМЕРНИЯ И НАДМЕНЕН E.U.