Last news in Fakti

21 Април, 2017 15:55 2 374 12

Германците не искат да чуват за сценарий „Турция в ЕС“

  • турция-
  • ес-
  • германия-
  • анкета-
  • членство-
  • кандидат

Германците искат да бъдат спрени преговорите с Турция

Германците не искат да чуват за сценарий „Турция в ЕС“ - 1
Снимка: Shutterstock

Близо две-трети от германците не искат и да чуват за сценарий „Турция в Европейския съюз“. Това сочи ново проучване на телевизия АРД.

64% от анкетираните смятат, че преговорите с Анкара за членство в европейската общност трябва незабавно да бъдат прекратени. 58% от запитаните пък споделят, че са против двойното гражданство за имигранти. Според тях не трябва да се дава немско гражданство на хора, които не са родени в страната.

Авторите на проучването дават повече подробности и за възрастта на анкетираните. Тези на над 65 години са против двойното гражданство, докато по-младите немци нямат проблем с това.

В Германия живее най-голямата турска диаспора. През последните месеци обаче се стигна до сериозно напрежение по оста Берлин – Анкара.

Немските власти забраниха на Реджеп Ердоган да проведе политически митинг в подкрепа на референдума за конституционни промени. Държавният глава на Турция обвини немски власти в поведение, напомнящо на нацисткото минало на страната.

Преди дни пък германският евродепутат Александър Граф Ламбсдорф заяви, че на хартия Турция продължава да е кандидат за ЕС, но на практика няма никакви изгледи това да се случи някога. По думите му европейците трябва да бъдат искрени с турците, казвайки им, че не могат да се присъединят към съюза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТТ бой

    17 3 Отговор
    При 4,5млн. турци в Германия ще им е малко трудно да преглътнат мисълта, че още 10-20млн. могат да им дойдат за постоянно...
  • 2 Rangelov

    7 9 Отговор
    Tursite ne islat evro siyuz za gulpost 6te ima noviq red v sveta kakvi evro i drugi gulposti angliq izliza i v london opravliqvat ne ot bruksell nqma bude6to za evropa i nie trqbva da izlizame da gledame na6ite interesi horata nqmat ni6to ne moje da profuljava durjavata e taka!
  • 3 ГЕРБ

    15 4 Отговор
    Турция никога няма да е в ЕС. Така че.....
  • 4 БайМанаф

    1 11 Отговор
    Дойчо скоро и ще се надупи... https://www.youtube.com/watch?v=hUFVXpj-R3U - Ислямът ще покори Европа.....
  • 5 Хасан

    10 6 Отговор
    За какво им е Европа на тях! Англичаните не са глупави че излязоха от съюза
  • 6 Хасан

    3 4 Отговор
    Диди, къде си?!
  • 7 Диди

    10 0 Отговор
    Европа трябваше отдавна да каже на Турция,че няма да влязат в ЕС.С Турция може да се направят споразумения за търговия и други неща,така ще бъде по добре и за Европа,и за Турция.
  • 8 Хасан

    10 3 Отговор
    И аз така си мисля.. По такъв начин Турция може да вземе само това което и отърва.. Ще има възможност да си води своя политика с Русия,Китай и Близкия изток
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Диди

    7 0 Отговор
    Хасане,сега Ердоган ще продължава да изнудва Европа за безвизово за турците. Какво мислиш по въпроса?
  • 11 ААА

    10 0 Отговор
    Нещо за което се мълчи- Още през 80-те в Западна Германия имаше 10 000 000 турски гастарбайтери ,по официални данни. Набралата сила икономика на Германия имаше огромна нужда от бачкатори, и същевременно повишаване на вътрешният пазар. Много от тези работници се водят натурализирани германци. Второ,трето поколение , смесени бракове, дори и в Нац. Отбор , и Бундеслигата , е пълно с мургави"чистокръвни" германци .Статистиката е размита , или умишлено не се съобщава , реалната ситуация , по постепенната пълзяща подмяна на генофонда. Споменават се някакви хвърчащи данни , и с това много напомня и стъкмистиката в БГ. относно броя на братята роми. И в България и в Германия добре знаят кои раждат и се развъждат и кои не. Алчността и политическото късогледство,и манията за величие са заслепили европейските елити .Те са забравили "Косово" с 5% албанско малцинство в началото на 19век. Забравили са краха на Римската Империя потопена в морето от диви племена, и че една територия принадлежи на тези които успеят да я населят със своя етнос. И вместо дългосрочни стратегии за бяла раждаемост, както прави Орбан, ще взимаме на готово ,отгледани работници и консуматори , нищо че не приличат на нас , и като нрави и като религия, а после???????

    Коментиран от #12

  • 12 Лупи

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "ААА":

    После няма значени, важното е сега цифрите да излязат и да вържем бюджето! Нали така Бокич? Айде бягай да удариш един език на Ер-а, че само на местния паша не може.
Новини по държави: