Last news in Fakti

28 Април, 2017 20:51 2 120 3

Зоран Заев: Това беше планиран опит за убийство (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • македония-
  • скопие-
  • зоран заев-
  • георге иванов
Зоран Заев: Това беше планиран опит за убийство (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Лидерът на Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ) Зоран Заев заяви на пресконференция, че вчерашното нападение срещу него в парламента е било директен опит за планирано предумишлено убийство.

"Вярвам, че разследването ще открие извършителите. Аз ги познавам. Част от тях са полицаи, а друга част - бандити", каза Заев.

Според него директорът на Бюрото за обществена сигурност Митко Чавков трябва веднага да подаде оставка и да избяга колкото може по-далече.

Зоран Заев: Това беше планиран опит за убийство (ВИДЕО+СНИМКИ)

На журналистически въпрос за предаването на властта в Събранието след насилието снощи той каза, че не очаква пречки в предаването на поста от председателя Трайко Веляноски на Талат Джафери. За избора на ново правителство каза, че продцедурите трябва да се спазват.

Заев не смята да присъства на днешната среща, на която президентът Георге Иванов покани лидерите на основните политически партии.

Зоран Заев: Това беше планиран опит за убийство (ВИДЕО+СНИМКИ)
Зоран Заев: Това беше планиран опит за убийство (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Къде да правим срещата, в Клиничния център със Зиядин Села ли", иронично запита той. Лидерът на Алианса за албанците Зиядин Села пострада в снощното насилие в парламента и е приет в Клиничния център.

"Иванов е един от генераторите на кризата, а не нейно решение", каза Заев.

Той благодари за подкрепата на международната общност в тези деликатни моменти за държавата. Според него нападението на демонстрантите срещу депутатите в парламента е доказателство за партиен диктат и показват какво е професионализъм от страна на структурите за сигурност./


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марчо

    5 3 Отговор
    Зоране, ако са имали план да те осмъртат що си жив? Пак приказки. Сега предателя ще се прави на жертва.
  • 2 БГ е на страната на Зоран

    0 5 Отговор
    Нашата администрация е също продажна и предава своя народ държава и история! Президента е фалшив и подъл предател, в офиса му висят портретите н а Ботев, Левски и др. борци за свобода, когато в същото време той приема линията за подмяна на историята ни и отричане на турското робсто и революционната борба, от онези чийто портрети висят н стенатав офиса му. Сънателно замълчаване ролята и целите на Старозагорско и Априлско въстание. Как така никой нищ неговори от Големановците заСЕптемврийското въстание 1923та год. Правителствот ни е ФЕРМЕНТИРАЛО и върви по същият път на МАКЕДОНИЯ! Да не кажет че не сме ви предупредили и да предлгате диалог. Бъдете разумни ПРЕД ане СЛЕДВАРИТЕЛНО ! Щото кръв се лее !
  • 3 гост

    3 0 Отговор
    Просто управляващата партия в Македония е платила на група хора да му пуснат малко кръв за сплашване , това е . Не им стиска на мишките наистина да го ликвидират . Сегашното управление на страната е пагубно за Македония (бивша българска територия населена с етнически българи , мислещи се за македони ) .
Новини по държави: