Last news in Fakti

7 Май, 2017 14:33 5 168 19

Нацистка вълна в германската армия

  • германия-
  • вълна-
  • армия

Масови проверки за премахване на нацистки символи

Нацистка вълна в германската армия - 1
Снимка: БТА/AP

Германските власти са започнали масови проверки в местните казарми, съобщи ДПА.

Причината са открити нацистки символи в две от казармите на Бундесвера. Символите са били открити в стаи в бараки в Донаушинген. Инспекцията е разпоредена лично от главния инспектор на Бундесвера.

Преди няколко седмици в германската армия избухна друг скандал. Тогава се оказа, че крайнодесни военни са подготвяли атаки срещу бежанци.

След извършването на ареста военният министър Урсула фон дер Лайен отмени визита в САЩ и посети базата "Илкирх.

Там официални представители откриха надписи "Вермахт" в общото помещение, като очевидно не са положени усилия за премахването им. Инспекцията цели премахването на всички нацистки символи в Бундесвера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666666

    55 1 Отговор
    Както е тръгнало след време може и преврат да стане
  • 2 кроко

    65 3 Отговор
    Където е текла вода пак ще тече !
  • 3 природни закони

    58 4 Отговор
    Меркелица и нейната Урсула е трбвало да ходят повечена училище и да внимават в час вместо да се отдават на други забавления за да разберат Третия закон на Нютон , че на "Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие"
    Те какво очакват, че всички германци са овце и безропотно, ще търпят тая пасмина и техните безобразия !?!?
  • 4 Диди

    3 40 Отговор
    Пишеш...да са ходили на училище,и че на всяко действие,има противодействие. А ти човече,в кой свят живееш? НЯМА ПЕРФЕКТНА ДЪРЖАВА,НО НИМА МИСЛИШ,ЧЕ ГЕРМАНИЯ НЯМА ДА СЕ СПРАВИ С ТОЗИ ПРОБЛЕМ,НАИВНИКО?

    Коментиран от #5

  • 5 Марчо

    34 1 Отговор

    До коментар #4 от "Диди":

    С кой проблем? С този в казармите или този с бежанците? Защото този с бежанците не го виждам как ще се справят. Може би както се справят от години с проблема турските гастарбайтери?
  • 6 Кака Гинка

    39 1 Отговор
    Събирането на всякаква измет и толерирането ѝ съвсем логично води до краен национализъм от другата страна.Едва ли някой би се учудил от втора Кристална нощ и други подобни събития.А какво ще става по-натаък можем само да гадаем,но едва ли ще е нещо добро.Некадърната политика стоварва големи беди на главите на обикновените хора...
  • 7 Гост1

    21 3 Отговор
    Ако си спомним докъде е довело Вел.преселение на народите, ще се досетим за края и на това. Една народност мрази до крайност немците и същевременно управлява говедарите. Хубава статия, защото дава възможност всеки да си направи изводите.

    Коментиран от #8

  • 8 незнайко

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гост1":

    Немци, говедари, може би петли и други животни са символи на определени нации. ЦЕЛИЯ СВЯТ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ПАРИТЕ ! Както привършва нефта, ще се борят за територии без пясъци. ВСИЧКИ ФИЛМИ НА ТАЗИ ТЕМАТИКА СА АМЕРИКАНСКИ !
  • 9 Гост1

    15 0 Отговор
    Да,а парите са на тези от синагогите. Много точно сте се изразили.
  • 10 кром

    21 2 Отговор
    Крайно време беше германския народ да се събуди от принудителния сън в който го вкараха брюкселски п...ли и лезбийки. Не се гаси туй що не гасне ....
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Сандоканн

    8 1 Отговор
    вчера видях Mеркел как експлоатира бежанци ( гола ) но наистина те са евтина работна ръка.
  • 13 Кирил Младенов

    11 1 Отговор
    Кенеди е заявил официално на среща с Хана Райч в Белия дом,че се възхищава от нацизма. Искал е такъв и при тях и ако е успял сега няма да има безраб. и лихви, а стойността на парите щеше да е реалния труд в съответната държава, а не златото. Представете си на какво тогава ще са способни ръководителите на държавите -ами на чудеса и светът щеше да бъде рай. Не налагам мнение на никого обаче.
  • 14 Кирил Младенов

    10 1 Отговор
    Кенеди е заявил официално на среща с Хана Райч в Белия дом,че се възхищава от нацизма. Искал е такъв и при тях и ако е успял сега няма да има безраб. и лихви, а стойността на парите щеше да е реалния труд в съответната държава, а не златото. Представете си на какво тогава ще са способни ръководителите на държавите -ами на чудеса и светът щеше да бъде рай. Не налагам мнение на никого обаче.
  • 15 ХАСАН

    4 8 Отговор
    Ердоган като им казваше в лицето че-са нацисти никой не им вярваше!! Както в Сащ все още има куклускан така и в Германия има все-още нацизъм!
  • 16 Mercedes-Benz

    15 1 Отговор
    Слава на Фюрера! Последния европейски лидер, борил се за бяла Европа! Сега ни гледа отгоре и ни се усмихва, знаейки че победата ще е наша!
  • 17 taka e

    12 1 Отговор
    Не може да ги тъпчете до безкрай господа либерасти. Германците ще почнат производство на сапун и кожени обувки скоро, но този път кафяви.
  • 18 Лупи

    4 0 Отговор
    Сега ясно ли ви е защо се поставят жени и п...расти на ключови позиции в ЕС? Тия обикновено изпълняват нарежданията на господрите си без да мислят за последствията и винаги са много стриктни в изпълнението.
  • 19 gost

    0 0 Отговор
    germania varvi napred vrastane nazad njama ne govorete gluposti stava multinacionalna darjava sazdavaneto na razlichni obstnosti tam ne moje da bade sprjano.
Новини по държави: