Last news in Fakti

13 Май, 2017 04:30 2 806 8

САЩ контролират НАТО

  • саули нийнистьо-
  • нато-
  • финландия

Това заяви финландския президент Саули Нийнистьо

САЩ контролират НАТО - 1
Снимка: Wikipedia

„НАТО сама по себе си не е европейска институция. Тя е изцяло контролирана от САЩ.“ Това заяви президента на Финландия Саули Нийнистьо пред „Франкфурт Алгемайне Цайтунг“.

„Аз не искам да кажа нищо лошо за НАТО. Факт е обаче, че дори, когато американският президент Доналд Тръмп смекчи критиките си към организацията, тя не става изцяло европейска. Тя е изцяло зависима от САЩ“, заяви Нийнистьо.

Ние трябва да осигурим сигурността на европейските граждани. В продължение на години считахме, че не бива да се тревожим за това, но сега ситуацията е различна. Ако хората в ЕС можеха да обещаят сигурност, щяха да са много по-популярни“, заяви Нийнистьо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да го кажем направо

    27 3 Отговор
    А здрасти-това го знае цял свят от години...НАТО е инструмент в ръцете на САЩ-факт.Алианса изпълнява плановете на американците за ограбването на света.
  • 2 no name no face no number

    21 3 Отговор
    Браво дано се събудите от зимния сън всички
  • 3 999

    27 2 Отговор
    САЩ контролира не НАТО а цяла Европа и половината свят с военната си хегемония. Сценарият започва с първата световна,втората и продължава до днес. От всички 248 военни конфликта по света 221 са били разпалени именно от тях, и това е статистика до 2001 г. Джими Картър - "Америка е най големият подпалвач на войни"

    Коментиран от #4

  • 4 Попа

    23 1 Отговор

    До коментар #3 от "999":

    И като допълнение на това което казваш: 90% от жертвите в тези конфликти са цивилни.
  • 5 Хасан

    21 4 Отговор
    НАТО е едно от средствата за контрол над света.. Другите са МФ и те контролират финансите. Световната банка, ООН и много други.. Те се контролират не от САЩ ами от олигарсите които контролират САЩ.. 13 семейства.. Рокфелер, Ротшилд..
  • 6 Kcaniba

    20 1 Отговор
    Открихме америка!!!
    Алилуя!!!
    САЩ контролират не само НАТО, както го казаха колегите по долу - то е инструмент на САЩ в постигането на нео-колониални наргети!!
    САЩ контролират такива държави като Германия и Япония например.
  • 7 Петър Папазов

    18 1 Отговор
    Ясно е че САЩ искат да контролират всичко. Но вече това им се изплъзва и стават нервни и агресивни. И опасни!
  • 8 семи проф

    1 3 Отговор
    Кой дава парите той поръча и музиката ...Безплатен обяд няма НАТО в по голямата си част е финансирано от САЩ
Новини по държави: