Last news in Fakti

17 Май, 2017 18:42 3 722 12

И Словакия казва сбогом на руското оръжие (ВИДЕО)

  • бронетранспортьор-
  • миг-29-
  • словакия-
  • нато-
  • братислава

Братислава купува нови БТР-и за 1,2 млрд. евро и планира замяна на своите Миг-29

И Словакия казва сбогом на руското оръжие (ВИДЕО) - 1

Правителството на Словакия одобри план за закупуване на бронетранспортьори на стойност 1,2 млрд. евро до 2029 г. Те ще заменят остарелите руски машини, които армията използваше досега, предаде "Ройтерс".

Агенцията отбелязва, че това е най-големият досега проект за модернизиране на отбранителния потенциал на страната в историята.

Словакия повишава своите разходи за отбрана и увеличава военното си присъствие в мисиите на НАТО след призивите на президента на САЩ Доналд Тръмп към съюзниците да поемат по-активен ангажимент към Алианса.

Според документа, одобрен от правителството в Братислава, армията ще купи 81 отбранителни 8-колесни БТР-и и 404 многоцелеви 4-колесни БТР-и. Те ще заменят остарелите модели, наследени от Словакия след раздялата й с Чехия през 1993 г.

Вчера словашкият парламент с гласовете на трите партии от управляващата коалиция и на опозицията одобри декларация, която предвижда страната да увеличи военните си разходи от 1,16 на сто от БВП тази година до 1,6 процента през 2020 г.

Словакия също така преговаря да наеме на лизинг изтребители за своите ВВС, които да заменят остаряващите руски МиГ-29.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    27 18 Отговор
    Сталин требваше да ги остави фашагите да изтрепат сите към изток че сега да нема кой да писка

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Барчо

    30 2 Отговор
    Е та те какво искат? Държат военна техника от 1960та година. Естествено че ще е остаряла и морално и физически.
  • 3 трололюбец

    14 19 Отговор

    До коментар #1 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Той щото не изтрепа повече от Хитлер и то повечето от собствения си народ , да бяха се забавили още две седмици и ние щяхме да сме като Гърция , а не 45 г да строим социализЪма

    Коментиран от #4

  • 4 Мъртвопиян

    23 12 Отговор

    До коментар #3 от "трололюбец":

    Нищо, сега ще строите капитализъм докато мърдате, и ти, и децата ти, и внуците ти. Ако доживеете и не полудеете преди това.

    Коментиран от #6

  • 5 трололюбец

    22 19 Отговор

    До коментар #1 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Не се ли засрамихте поне малко бе , Сталиновци ??? 45 година Гърция е била три пъти по зле от България , ако ги бяха оставили на Сталин , щеше да ги умори от глад , то там и жито не вирее в 2/3 от държавата . Сега след десет години криза заплатите и пенсиите са 4-5 пъти по-големи от българските , а гърците даже и зор не са си давали , просто бяха със запада , ама не , вие си знаете Сталин и Путин и "загнилия" запад , ама на запад никой не пие "препарат за вана" , щото няма пари даже да се надруса като хората
  • 6 Дон Тони

    20 4 Отговор

    До коментар #4 от "Мъртвопиян":

    Капитализмът не се строи, той е натурален начин на живот в обществото, строи се социализмът, ако е като в северните страни - хубаво, ама те имат морал и достойнство, у нас бившите кадри на ДС си присвоиха държавните активи и организираха мутренските групировки
  • 7 Kcaniba

    15 5 Отговор
    НАТО е скъпоструващ клуб!!
    Искаш да си в нато - плащай!!
  • 8 Бай хой

    16 6 Отговор
    Една малка подробност. "Руското" оръжие си го изработваха сами в Чехословакия. ФАКТ. Сега ще плащат за треторазрядни морално остарели системи на десеторна цена.

    Коментиран от #9

  • 9 боркур

    6 4 Отговор

    До коментар #8 от "Бай хой":

    да ти го садя. чехия и словакия и сега правят добро оръжие и заплатите са над 1000 евро средната
  • 10 mediator37

    4 0 Отговор
    "отбранителни" БТР-и ?!?
  • 11 Ушанков

    4 7 Отговор
    Браво, още един народ се отърва от руските боклуци!
  • 12 мими

    3 5 Отговор
    България е под руско робство
Новини по държави: