Last news in Fakti

25 Май, 2017 10:23 3 682 1

Британското разузнаване взе крайни мерки срещу САЩ

  • манчестър-
  • разузнаване-
  • сащ-
  • атентат-
  • информация-
  • изтекла

Британците разгневени заради изтекла секретна информация

Британското разузнаване взе крайни мерки срещу САЩ - 1
Снимка: БТА/ AP

Британските разузнавателни служби спряха да споделят информация с американските си колеги, съобщи Би Би Си.

Причина за решението на службите е изтекла в медиите секретна разузнавателна информация, предоставена на САЩ след атентата в Манчестър.

22 души бяха убити, а десетки ранени при терористично нападение на концерт на американската поп звезда Ариана Гранде. Британските служби са вбесени, че снимки от местопрестъплението – предоставени на Вашингтон – са изтекли в „Ню Йорк Таймс“.

Размяната на разузнавателна информация между службите не е необичайна, но е крайно необичайно изтичането на такава информация и появяването й в медиите - особено по отношение на подобен случай.

Британският министър-председател Тереза Мей ще повдигне въпроса пред Доналд Тръмп на срещата на върха на НАТО в белгийската столица Брюксел.

Отговорност за атентата в Манчестър пое джихадистката групировка „Ислямска държава“. Британските служби смятат, че атентаторът самоубиец е получил помощ от терористична мрежа. Разследването по случая продължава.

Британското разузнаване взе крайни мерки срещу САЩ
Снимка: Ню Йорк Таймс


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    6 1 Отговор
    Не може да се отрече способността на новата американска администрация да отблъсква съюзниците си!
Новини по държави: