Last news in Fakti

29 Май, 2017 09:53 2 540 1

100 години от рождението на Кенеди: Малко известни факти

  • джон кенеди-
  • кенеди-
  • президент-
  • сащ-
  • убийство-
  • 100 години-
  • факти

Кенеди е роден на 29 май 1917 година

100 години от рождението на Кенеди: Малко известни факти - 1
Снимка: БТА/ AP

На днешната дата през 1917 година се ражда Джон Фицджералд Кенеди. Щатите отбелязват 100 години от рождението на 35-ия си президент, убит на 22 ноември 1963 година.

Кенеди е една от най-емблематичните личности в американската история, а покушението срещу него е преломен момент. Световните агенции посочват, че „легендата за Кенеди“ продължава да живее, защото има много тъмни моменти около убийството и това кой стои за него.

Съществуват редица теории, свързани с убийството на американския президент. Много книги, филми и телевизионни продукции са създадени за 22 ноември.

Във връзка със 100-годишнината от рождението на Джон Ф. Кенеди, бяха публикувани интересни и малко известни факти за бившия държавен глава на Щатите.

„Прости на враговете си, но никога не забравяй техните имена“, са думи, изречени от Джон Ф. Кенеди. Той е единственият американски президент, който е бил надживян от своята баба.

Любимата храна на бившия президент е бил сладолед с фъдж – типичен за Щатите сладкиш. Интересно е, че Джон Ф. Кенеди е бил вманиачен на тема килограми. Той винаги е пътувал с кантар, на който е следят теглото си.

Краката на Кенеди са били с различна дължина. Роденият в Масачузетс американец е най-младият избран президент на Щатите, въпреки че не е най-младият служещ държавен глава. Теодор Рузвелт е бил по-млад, когато през 1901 заема мястото на убития Уилям Маккинли.

Връх Кенеди, намиращ се в Юкон, Канада, е кръстен на бившия американски президент. Първият човек, който го изкачва, е брат му Робърт Кенеди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шаран БГ

    4 0 Отговор
    Не само щатските и ватиканските бандити ги вършат такива. Утрепят някой,дето не им харесва -- а после го провъзгласяват за светия....По цялото кълбо човекът е човек, но има ли пари и власт, зверското у него надделява !!!