Last news in Fakti

2 Септември, 2020 14:25 2 091 3

Историческо изборно поражение на член на фамилията Кенеди

  • кенеди-
  • масачузетс-
  • джоузеф кенеди-трети

Резултатът са тежък удар за Джоузеф Кенеди-Трети, известен през 2019 г. като изгряващата звезда на Демократическата партия

Историческо изборно поражение на член на  фамилията Кенеди - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

За първи път представител на американския политически клан Кенеди губи избори в щата Масачузетс, смятан за бастион на семейство Кенеди. Джоузеф Кенеди-Трети призна поражението си на първичен вот на демократите за място в Сената на американския Конгрес, предадоха световните агенции.

Кенеди-Трети, който е на 39 години, е внук на бившия правосъден министър Робърт Кенеди, убит през 1968 г. Според частичните резултати при преброени 43 процента от бюлетините, той губи с 10 процентни пункта пред опонента си, настоящия сенатор, 74-годишния Едуард Марки.

Резултатът са тежък удар за Кенеди-Трети, известен през 2019 г. като изгряващата звезда на Демократическата партия. Първоначално се смяташе, че той е в позиция да надделее над опонента си, който е член на Конгреса от 44 години, сред които 7 години, прекарани в Сената, предаде БТА.

Кенеди-Трети беше подкрепян от лидерката на демократите в Конгреса Нанси Пелоси. Той се опита да обвини опонента си, че е представител на демократическата върхушка във Вашингтон, но Марки всъщност не е сред тези демократи, които се притесняват от възхода на най-лявото партийно крило, въплътено от депутатката от Ню Йорк Александрия Оказио-Кортес. Напротив, заедно с нея той изготви амбициозен екологичен план и спечели подкрепата ѝ за първичния вот срещу Кенеди-Трети.

Марки дори отвърна на критиките на Кенеди-Трети със същите критики, като го обвини, че въплъщава привилегиите на едно семейство-синоним на властта от 1947 г. досега.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gen Gurko

    10 0 Отговор
    Демократ повече власт не трябва да помирисва. Иначе негри, либерасти, антифа и джендъри от всякакъв вид ще довършат Америка.
  • 2 Кемп

    7 0 Отговор
    Демократите на кръвопийката Хилъри заедно със сатанисти Обама и шайката банкери губят срещу републиканците и Тръмп по всички фронтове.
  • 3 тръмп

    4 0 Отговор
    Хаха... тоя се вързал за Пелоси?? Та Пелоси е една от най-ненавижданите личности в политиката. Тотално корумпирана и алкохоличка в последно време. Нейните негативни изцепки са толкова много в последно време, че чак хората подкрепящи демократичната партия почнаха да се отблъскват от нея. Плюс това (за голямо щастие) в последно време думата демократ в Щатите вече е минус за политическа кариера. Примерно преди седмица 6 демократични кметове официално подкрепиха Тръмп за изборите с надеждата отново да ги преизберат, виждайки накъде духа вятъра.