Last news in Fakti

2 Юни, 2017 12:21 23 648 17

В ковчега на Лех Качински намериха...

  • лех качински-
  • полша-
  • самолет-
  • останки-
  • ковчег-
  • останки-
  • президен

Ще има ли някога единомислие за причината на инцидента?

В ковчега на Лех Качински намериха... - 1
Снимка: БТА/ AP

В ковчега на загиналия полски президент Лех Качински бяха открити тленните останки на други двама души, съобщи „Гардиън“. Ковчезите на 11 от жертвите на самолетната катастрофа от 2010 година също съдържат останки на други пасажери, посочват разследващите.

На 10 април 2010 година самолетът Ту-154М на полските военновъздушни сили се разби край град Смоленск. Всички 96 души на борда – сред които и полският президент и първата дама – загинаха.

През годините се тиражираха различни теории за причините на тежкия инцидент. Основната е, че самолетът е летял много ниско при захода към пистата и крилата му закачат върховете на дърветата. Има съмнения обаче, че бомба на борда може да е отговорна за трагедията.

Полската партия „Право и справедливост“, ръководена от Ярослав Качински, разпореди повторен анализ и разследване на причините за инцидента.

Нов анализ, резултатите от който бяха оповестени през месец април, сочи, че самолетът на бившия държавен глава се е разпаднал във въздуха. Следователите обявиха, че самолетът се е разпаднал много преди доближаването до пистата.

Доказателство за това са множество останки, намерени далеч от мястото, на което се разбива машината. Екипът следователи обаче няма ясен отговор какво е довело до разпадането на частите на самолета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jack Bauer

    55 9 Отговор
    Не станаха ясни истинските причини за убийството на Джон Кенеди, какво остава за Лех Качински, или за Андрей Луканов. Ние никога няма да разберем истината.

    Коментиран от #2, #3, #6, #14

  • 2 555

    47 28 Отговор

    До коментар #1 от "Jack Bauer":

    Като се има предвид кой стои зад Идил нищо чудно същите да са взривили самолета за да скарат Полша и Русия, както скараха ЕС и Русия

    Коментиран от #4, #8

  • 3 Корковата тапа

    52 7 Отговор

    До коментар #1 от "Jack Bauer":

    Къде го сложихте куфаржията луканов между Кенеди и Качински?
  • 4 МИЧО

    21 14 Отговор

    До коментар #2 от "555":

    Доста си близо - за това и отказват да върнат останките от самолета .
    Сега разбра ли кой стои зад ИДИЛ.
  • 5 hmhmhm

    11 15 Отговор
    Каква смешка крилата закачат дърветата и самолета в пламъци? Малко е смешно и несериозно ако не се е знаела височината на самолета и какви са тия дървета? Тия дето разследват са няма такива смешници като не знаеш и не мошеш да разбереш не говори глупости
  • 6 Sergiy

    27 23 Отговор

    До коментар #1 от "Jack Bauer":

    :)) статия е ЗА: Публикувано във факти.бг: В ковчега на загиналия полски президент Лех Качински бяха открити тленните останки на други двама души, съобщи „Гардиън“. Вие московитски тролове продължавате на всякъде да сменяте тема ;) със своите "истини", Кенеди и БЛА_БЛА_БЛА. ;)) Поляци знаят какво направиха московити с тяхни Президент, това е ФАКТ.

    Коментиран от #7

  • 7 Контра

    25 7 Отговор

    До коментар #6 от "Sergiy":

    ДА АКО Е ИМАЛО УСТРОЙСТВО ТО Е ПОСТАВЕНО В ПОЛША ОТ ПОЛСКИТЕ ИЛИ ПРЯТЕЛСКИТЕ ИМ СЛУЖБИ С ЦЕЛ КОНФРОНТАЦИЯ .КОЙ ИМА ДОСТЪП ДО ПОЛСКИЯ ПРАВИТЕЛСВЕН САМОЛЕТ ТИ И АЗ ЛИ А ....????
  • 8 antimediator

    30 19 Отговор

    До коментар #2 от "555":

    Няма нужда някои " да скарат Полша и Русия"
    Руснаците са извършили толкова убийства , кланета и насилия в Полша , че не е необходимо някой да ги скара.

    Коментиран от #9

  • 9 Контра

    34 13 Отговор

    До коментар #8 от "antimediator":

    ОООО ДАААА ПЪК ГЕРМАНЦИТЕ ГИ ГАЛЕХА С ПЕРЦЕ ПО ВРЕМЕ НА КЛАНЕТО ВЪВ ВАРШАВСКОТО ГЕТО А И ПРЕЗ ЦЯЛАТА ВОЙНА И ЗАТУЙ СЯ СА ПРЕГРЪЩАТ С МЕРКЕЛ И САМО НЕ СА Я ЦУНАЛИ ОЩЕ ОТЗАД.
  • 10 ооооооо

    20 31 Отговор
    ушанките са главорези и не се спират пред нищо! те и единствено те за замесени в гибелта на правителствените люде.
  • 11 Гост

    27 6 Отговор
    Не вярвам , чак толкова в теорията на конспирациите, макар че катастрофата се случи точно в момент на затопляне на отношенията между Полша и Русия. Лоша видимост ,мъгла- руснаците ги пренасочват към друго летище, но твърдоглавият поляк ,решава да рискува с кацане в последният момент, ще им падне реномето , ако се отклонят от курса Смоленск(Катин), ще бъде като отстъпление. Пилота е бил военен, свикнал да поема рискове. Има и такава теория, че умишлено не му е било позволено ,от височайшите особи в самолета ,да потърси безопасният маршрут. След катастрофата руснаците поканиха полски , и международни екипи , да установят заедно причините , и не се откри нищо по различно от по горе изброеното. Но темата е особено подходяща , за раздухване на омраза, и търсене под вола теле, от заинтересовани кръгове.

    Коментиран от #12

  • 12 Vany

    11 3 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Защо си сигурен, че пилотът е бил "твъдоглав"? Имало е голям натиск върху него да каца. Гледай серията на Air Crash Investigation. Тъжна история...

    Коментиран от #15

  • 13 Тодор

    8 14 Отговор
    Очевидно,бомбата са я заложили в Полша и взривена при кацането на самолета!Кой и защо,това не мога да кажа!
  • 14 БайГаню

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Jack Bauer":

    за Андрей Луканов (Дебелия Андрю, Лукакнката) се знае, че е поръчан от мутрите, началници на Боко(Тиквата): Маджо, Пашата
    Тиквата само е идентифицирал и прибрал трупа.
  • 15 ТеоГео

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Vany":

    Тук казаха , там гледах...Всички търсихме истината!По-добре е да си припомним , що е това "истина" и необходима ли е някому и кому!?
  • 16 Mimoza

    9 1 Отговор
    Моята полска състудент като Йоанна Хаджикосев навремето ми каза, че мразят много повече руснаците, отколкото германците. Тогава много се изненадах, бе в разрез с пропагандата в НРБ. Сега зная защо е така.
  • 17 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Между поляци, руснаци и украинци цари същата братска любов, като тази между българи, турци, сърби, македонци, албанци, гърци /да ме прощават останалите балканци, ако съм пропуснал някого/. За 30 години активни контакти с полското природонаселение срещнах само един единствен човек,който бе откровен и честен и исторически много по-добре от мен запознат със отношенията между тези три народа. Там се преплитат и белоруси, и прибалтийските народи със своите щения.Естествено е и влиянието по германска линия. Всичките са съседи и много се обичат !!! И за всички неволи им е виновен "другия"!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания