5 Юни, 2017 12:48 1 254 2

Берлин и Анкара търсят затопляне на отношенията

  • зигмар габриел-
  • германия-
  • фрг-
  • турция-
  • инджирлик-
  • мевлют чавушоглу

Първият дипломат на Федералната република - Зигмар Габриел е на ключово посещение в южната ни съседка

Берлин и Анкара търсят затопляне на отношенията - 1
Снимки: БТА/АР

Германският външен министър Зигмар Габриел пристигна на еднодневно посещение в Турция. Той вече се срещна с колегата си Мевлют Чавушоглу. В програмата му влизат още разговори с президента Реджеп Ердоган, предаде ДПА.

Посещението на Габриел се осъществява на фона на напрежението между Турция и Германия заради спора за посещения на германски депутати в турската военновъздушна база "Инджирлик" и заради исканията за екстрадиция на турци, намиращи се в Федералната република.

Преди пътуването Габриел заяви, че се надява двустранните отношения да се нормализират. Турският премиер Бинали Йълдъръм също изрази надежда за нормализиране на връзките.

Анкара забрани на депутати от Бундестага да посетят 250-те германски военни, разположени във ВВС база "Инджирлик" в Южна Турция.

Берлин и Анкара търсят затопляне на отношенията

Забраната беше въведена отчасти като отговор на решението на Берлин да предостави политическо убежище на турски войници, обвинявани от Анкара за участие в опита за преврат през юли 2016 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 georgi

    4 5 Отговор
    Германия - КАПУТ , големи смешници са Меркелчетата
  • 2 Хасан

    4 1 Отговор
    То Европа е Капуи..Италия имаше премиер който си падаше по малолетних и правеше секс оргии,а на Франция си пада по бабички,на Ирландия е гей-индус,на Холандия гей...да се чудиш..а в Америка- президента си рада по млади славянки,а дьщеря му по кандския премиер...като реалити-шоу
Новини по държави: