8 Юни, 2017 08:09 1 983 4

Кой иска да стане астронавт? (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • наса-
  • астронавти-
  • космос-
  • конкурс-
  • майк пенс

НАСА избра 12 нови астронавти измежду рекорден брой кандидати

Кой иска да стане астронавт? (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Американската космическа агенция НАСА избра 12 нови астронавти в най-големия конкурс, организиран досега, предадоха "Ройтерс" и АП.

Преди година и половина конкурсът за астронавти бе обявен и кандидатстваха 18 300 души. Това е двойно повече от предишния рекорд от 8000 кандидати, поставен през 1978 г., когато САЩ се подготвяха за изстрелване на първите си совалки.

Кой иска да стане астронавт? (ВИДЕО+СНИМКИ)

Сред новите 12 астронавти, които са на възраст между 29 и 42 години, има лекари, учени, инженери, пилоти и военни офицери. Някои от тях са работили в спешни отделения, други в университети, трети в подводници, бойни кораби и пилотски кабини.

Кой иска да стане астронавт? (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кой иска да стане астронавт? (ВИДЕО+СНИМКИ)

На церемония в космическия център "Джонсън" на НАСА в Хюстън новите астронавти бяха приветствани от вицепрезидента Майк Пенс. Те получиха приветствия и от президента Доналд Тръмп.
Новите 12 астронавти ще се присъединят към екипа от 44 американски астронавти.

След две години на обучение новобранците може да се качат на някоя от ракетите на частни компании до Международната космическа станция, а в по-далечен план и да полетят с новия кораб на НАСА Орион отвъд Луната с крайна потенциална дестинация Марс.

Корабът Орион и неговата ракета носител се очаква обаче да потеглят на първата си мисия до Марс някъде около 2030 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    2 7 Отговор
    Извинявам се много! Ама, някой може ли да ми обясни, каква е разликата между космонавт и астронавт?!:) И къде изчезнаха космонавтите?!:) Най-гадната ни черта е огромното ни подлизурство! Не съм мазохист, ама бих ни нарекъл ибрекчии! Не че автора на статията знае какво означава това!А, пък в края на краищата тази служба си е била съвсем потчена преди време!:)

    Коментиран от #2

  • 2 Реалата

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "goni":

    Наивна жена си goni, да не кажа проста!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Кака Гинка

    0 0 Отговор
    Като прочетох "военен офицер",се сетих за една реклама на препарат за почистване (или беше прах за пране) ,чиито резултат бил "хигиенична чистота"...